16.5 C
Província de Tarragona
Dijous, març 21, 2024

Diversos carnavals al Carnaval de Tarragona

DSC04147 - C�pia

Diversos carnavals conviuen al Carnaval de Tarragona. El més multitudinari, sens dubte, és el de la “ploma”, la coreografia, els grans vestits de fantasia… És el que desfila a la Rua de l’Artesania de dissabte i la Rua de Lluïment de diumenge, i el que competeix per la Disfressa d’Or al concurs de dijous. És el que protagonitzen les comparses, les carrosses, els sèquits del Rei i la Reina… Una festa multicolor, de disfresses espectaculars i música disco a tot drap.

Aquest és l’estil de carnaval que s’ha acabat imposant els darrers vint anys a Tarragona per la voluntat de grups i comparses, associacions de veïns, escoles de ball i altres col·lectius que fan de les rues un espectacle d’estil “brasileny” i amb poc esperit de sàtira i crítica, veritable origen de la festa quan es va recuperar a principis dels 80.

Al costat d’aquest carnaval de ball i espectacle, n’hi ha d’altres que conviuen amb característiques ben diferents: el que representa la tradició del Dimarts de dol, amb l’enterrament del Rei Carnestoltes i la crema del Ninot, la Ninota i la Bóta a la plaça de la Font; el que representa la cursa d’andròmines; el de les escoles i llars d’infants; el de les colles castelleres i altres entitats…

En definitiva: diverses maneres de viure el Carnaval, totes positives, però que deixen a Tarragona sense un model clar de festa com el que tenen Vilanova, Sitges o Solsona,  per posar-ne només tres exemples de ben destacats al nostre pais.

Aquestes són algunes imatges de la Rua de l’Artesania d’aquest dissabte: les fotografies són de Tarragona 2012.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here