13.9 C
Província de Tarragona
Diumenge, març 24, 2024

Festa de color magenta a la Savinosa

El logo de l'estudi Mènsula, amb el color magenta, a la festa del cinquè aniversari (foto: Albert Cilveti)
El logo de l’estudi Mènsula, amb el color magenta, a la festa del cinquè aniversari (foto: Albert Cilveti)

Festa nocturna a la platja. El xiringuito de la Savinosa acull la celebració del cinquè aniversari de Mènsula, un dels estudis de disseny, fotografia i il·lustració més actius de Tarragona. Per unes hores deixen el seu santuari del carrer Mediona, a la Part Alta, i munten la paradeta al costat de la sorra i el mar.

 

El quartet format per Pep Serra, Txomin Medrano, Albert Cilveti i Marta Daniel fa d’amfitrions a amics, col·legues i clients en un ambient distès i en format modernet: música, projeccions, màscara de color magenta amb la imatge de Mènsula, photocall –sota la direcció de l’amic i alhora competència Agustí Arévalo de Píxelmoreno– samarretes commemoratives combinant negre i groc… tot al voltant d’unes quantes taules i cadires, beure, menjar i el bon rotllo d’una nit d’estiu a la platja.

 

L'equip de Mènsula: d'esquerra a dreta, Txomin Medrano, Marta Daniel, Albert Cilveti i Pep Serra (foto: Mènsula)
L’equip de Mènsula: d’esquerra a dreta, Txomin Medrano, Marta Daniel, Albert Cilveti i Pep Serra (foto: Mènsula)

En un xiringuito de la platja, precisament, es troba l’origen de Mènsula, fent-hi unes cerveses el Pep, el Txomin i l’Albert. Havien estudiat junts a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i decideixen treballar, també junts, en un estudi on cadascú tindrà la seva “especialitat”: el Pep es dedicarà al disseny gràfic i la il·lustració; el Txomin al disseny web i la il·lustració, i l’Albert a la fotografia. Al trio fundador se l’afegeix fa un any la Marta, especialista en disseny gràfic.

 

Projectes individuals i projectes en grup al llarg de cinc anys, on tot ha canviat molt i on la crisi també ha obligat a reinventar-se als professionals d’aquest sector. Com? Doncs prenent la iniciativa en nous camps com els de les etiquetes de vins de diversos cellers joves de les comarques de Tarragona o impulsant l’autoedició de llibres il·lustrats sota el títol de “Plegats”.

 

Els encàrrecs de les administracions públiques s’han enfonsat a causa de les retallades i, per contra, moltes empreses de tot tipus busquen en el disseny web i el disseny gràfic la fórmula per renovar-se i superar la crisi: són dues cares de la mateixa moneda que afecten estudis com el de Mènsula.

 

Imatge del xiringuito de la Savinosa i de la festa del cinquè aniversari de l'estudi Mènsula (foto: Albert Cilveti)
Imatge del xiringuito de la Savinosa i de la festa del cinquè aniversari de l’estudi Mènsula (foto: Albert Cilveti)

“Tarragona és una ciutat petita, però amb molta feina a fer”, diu el Pep quan li pregunten si seria millor treballar a Barcelona. “Ara, les noves tecnologies, et permeten fer un projecte per a qualsevoll lloc del món i la ubicació del teu estudi no és un inconvenient”, afegeix.

 

Ells, de fet, mantenen el local del carrer Mediona, al costat d’altres estudis i tallers, en la zona més artística de la Part Alta de la ciutat, però amb projectes que abarquen tot Catalunya o miren a l’altra punta del món. Això, sense oblidar les “feines de casa”, com el disseny d’aquest web que ara esteu llegint o la revista del mateix nom que estan-estem preparant per al setembre. Perquè Mènsula també està pensat, creat i “fet a Tarragona”.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here