21.4 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

La Sindriada renovada de la Pipel

(CEDIDA: Pipel Entertaintment).

Per combatre la sufocant calor d’aquests dies d’agost no cal congelar la casa amb l’aire condicionat a temperatures baixíssimes, com fa Josep Cuní en el seu plató siberià de televisió. Sortir al carrer i menjar un tall de síndria, per exemple, amb bon ambient i música en directe, pot ser una opció refrescant més atractiva. I això és el que ens proposen els organitzadors de la Sindriada, que aquest dissabte 17 d’agost, a la mitjanit, repartiran 600 quilos de meló d’aigua al Pla de la Seu.

Des que l’any passat la Pipel Entertaintment va assumir la responsabilitat d’organitzar l’acte, tal com afirmen fins i tot des del lloc web de l’Ajuntament, la Sindriada ha donat “un gir de cent vuitanta graus”. Renovada, amb aire fresc. L’edició anterior ja van canviar el format de l’esdeveniment, amb una oferta nocturna més sucosa, amb cercaviles i revetlla, i amb la creació d’una beguda pròpia —la Sindrieta— que enguany, segons assegura el president de l’entitat, Jordi Viñolas, volen “consolidar”. En aquesta nova edició caldrà afegir-hi, a més, un seguit d’activitats adreçades a tots els públics, que amenitzaran la festa a partir de les cinc de la tarda.

Una imatge de la "Watermelon Pool" que estarà situada al Pla de la Seu durant tota la jornada.
Una imatge de la “Watermelon Pool” que estarà situada al Pla de la Seu durant tota la jornada (CEDIDA: Pipel Entertaintment).

“WATERMELON POOL”, RUIXADETA I GESPA ARTIFICAL

D’entre les novetats diürnes, destaquen: la Watermelon Pool, una piscina en la qual cal fer diana perquè els teus amics es mullin, i on es podran dur a terme partides a un euro; i la Ruixadeta, que a dos quarts de sis de la tarda convertirà les dues fonts de la plaça de les Cols en un espai de remullada per als més menuts. Però, sens dubte, el que més cridarà l’atenció serà el canvi radical d’imatge que han preparat per al terra de la plaça, que cobriran amb prop de 200 metres quadrats de gespa artifical que els facilita Indústria de la Goma, amb motiu del seu 80è aniversari.

A les onze de la nit reprendran l’activitat amb dues cercaviles nocturnes. Una sortirà des de la plaça de la Font amb la batucada Batukats del Bolet i l’altra des del Balcó del Mediterrani, amb una xaranga. Ambdues es trobaran al Pla de la Seu, on després, a les dotze de la nit, mentre reparteixen talls de síndria, hi actuarà el grup La Colònia. En finalitzar l’actuació, els Cris & Petes DJ SET oferiran una tria musical diversa fins ben entrada la matinada.

DELS MANAMENTS A LA PRODUCCIÓ PRÒPIA

La Catedral il·luminada durant l'edició de la Sindriada de l'any passat.
La Catedral il·luminada durant la Sindriada 2012, que ja fou organitzada per l’entitat tarragonina (CEDIDA: Pipel Entertaintment).

Unes quinze persones conformen l’equip de la Pipel. Dissabte comptaran amb quatre o cinc voluntaris més. Darrerament els estan brindant moltes col·laboracions i diuen que no donen a l’abast. L’entitat va néixer de forma informal, tot just farà cinc anys, quan un grup d’amics va decidir llençar, des del terrat d’un edifici de la plaça de la Font, els Manaments de Santa Tecla, durant la tarda del Pregó, el 21 de setembre. D’aquell exercici de sàtira i crítica n’ha acabat sorgint un col·lectiu que, com explica de forma clara Viñolas, es dedica a “organitzar saraus”, a l’oci, a l’entreteniment.

El gener de 2013 es van constituir formalment com a entitat, i just un mes després, heretaven la gestions de la Baixada del Pajaritu, que la ciutat va estar a punt de perdre per falta de pressupost en les arques consistorials. “Per aquesta Santa Tecla presentarem dues noves activitats de producció pròpia, sobre les quals encara no podem oferir detalls”, confessa el president. Uns mesos després, doncs, com hom pot comprovar, han passat d’assumir encàrrecs a gestar creacions genuïnes.

MICROFINANÇAMENT I COMUNICACIÓ

La Pipel Entertaintment no és una empresa, sinó que es tracta d’una “entitat sense ànim de lucre”, com destaca Viñolas. No són professionals de l’oci, tal com honestament afirma Laura Navarro: “No ens guanyem la vida amb això. Anem aprenent acte rere acte”. “El que guanyem serveix per produir el següent acte”, concreta Eloi Maroto. El col·lectiu es manté viu i pot preparar esdeveniments gràcies a les “sinergies” que han teixit amb “el petit comerç de la ciutat”, remarca el màxim responsable de la Pipel.

Per poder engrandir la festa de la Sindriada, però, van engegar també una campanya de microfinançament per mitjà de Verkami, que van finalitzar ahir amb un total de 39 mecenes que van decidir aportar-hi el seu granet de sorra. “Això també ens ha servit com a canal de comunicació efectiu per donar a conèixer l’acte”, afegeix Viñolas. Ara que ja s’han presentat i han descobert tots els detalls de la Sindriada, tan sols falta que l’assaig que realitzaran aquest matí, a partir de les 10h, surti a la perfecció i les 12 hores de sarau que tenen previstes serveixin per refrescar i entretenir a molta gent.

El president, Jordi Viñolas, acompanyat de Laura Navarro i Eloi Maroto, dos dels quinze integrants de l'entitat tarragonina.
El president, Jordi Viñolas, acompanyat de Laura Navarro i Eloi Maroto, dos dels quinze integrants de l’entitat tarragonina.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here