13.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

Cultura i infraestructures per la consulta

La Via Catalana de l'Onze de Setembre de 2013, al seu pas per la Via Augusta, a Tarragona (foto: ANC)
La Via Catalana de l’Onze de Setembre de 2013, al seu pas per la Via Augusta, a Tarragona (foto: ANC)

El cicle ‘Diàlegs 2014: Tarragona i la consulta’ ofereix aquest dimarts, 4 de març, una segona jornada de reflexions. La iniciativa, organitzada pel ‘Fet a Tarragona’ i la Universitat Rovira i Virgili pretèn escoltar una àmplia mostra d’opinions de persones representatives de la societat civil tarragonina al voltant del procés polític que viu Catalunya amb l’horitzó de la consulta del 9 de novembre.

 

Els protagonistes de la xerrada col·loqui del pròxim dimarts seran el periodista Òscar Palau i els gestors culturals Jordi Bertran i Magí Seritjol. Després d’una estada de diversos mesos a Escòcia, Palau ens explicarà les característiques del procés cap al referèndum escocès del 18 de setembre i les possibles similituds amb el cas de Catalunya. Palau és periodista d’El Punt Avui i un especialista en temes d’infraestructures.

 

Jordi Bertran és llicenciat en Filologia Catalana i gestor cultural. Ha treballat a l’Ajuntament de Tarragona durant 25 anys. Des del 2009 és gerent de la Fundació Fira Mediterrània de Manresa i des del 2011 és consultor de l’Ajuntament de Valls en temes culturals. En aquest àmbit coordina el Pla Estretègic i d’Acció del Museu Casteller de Catalunya.

 

Magí Seritjol és el creador i director del festival Tarraco Viva, que enguany arriba a la setzena edició amb un format especial dedicat a la figura de l’emperador August i una programació que s’allarga durant vint dies. Com a professional de la gestió cultural ha treballat en diversos àmbits de les arts escèniques i les arts plàstiques. Va dirigir la comissió de suport a la candidatura de Tarragona Patrimoni Mundial.

 

Palau, Bertran i Seritjol aportaran les seves reflexions des de les seves perspectives i experiències professionals a la segona sessió dels ‘Diàlegs 2014’. La primera xerrada col·loqui va tenir com a protagonistes el rector de la URV, Francesc Xavier Grau; el catedràtic d’Història Contemporània, Josep Sánchez Cervelló, i el professor de Dret Constitucional, Jordi Jaria i Manzano.

 

La propera xerrada col·loqui tindrà lloc dimarts 4 de març a les 19,30 h a la sala d’actes del Departament de Cultura de la Generalitat, al carrer Major 14. L’acte és obert a tothom.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here