18.9 C
Província de Tarragona
Dijous, març 28, 2024

A la caça del turista cultural

Un grup de turistes a la plça de les Cols, amb la Catedral al fons (foto: David Oliete)
Un grup de turistes a la plça de les Cols, amb la Catedral al fons (foto: David Oliete)

S’imaginen un turista britànic? O rus, per allò que són omnipresents a El Corte Inglés? Sigui com sigui segur els ve al cap el típic guiri, amb les espatlles cremades, bermudes, xancles i mitjons, com el de la infografia que acompanya aquestes ratlles. Quants anys té? En això potser no hi havien pensat mai. Ho deixem en mitjana edat, oi? I què fan els turistes per Tarragona? Crec entendre que hi ha unanimitat que vénen per rostir-se a la platja del Miracle i prendre cerveses a la plaça de la Font…

 

Tarragona va rebre l’any passat més de 2 milions 600 mil turistes, una xifra rècord, superant llargament el milió 900 turistes rebuts només fa quatre anys, al 2010. I l’explicació a aquest èxit la trobem, en part, al fet que el retrat robot del turista que ens ve a veure cada vegada s’assembla menys a l’estereotip que ens pot venir al cap. “El nostre és  un turista cada vegada més interessat pel patrimoni i la cultura”, assegura la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Patricia Antón.

 

Què explica aquest bon moment del turisme a la ciutat? Per a Antón i els tècnics del Patronat Municipal de Turisme la clau està en la creació d’un model turístic propi i diferenciat. El gerent del Patronat, Carles Sanz, explica en què consisteix aquest model: “Apostem per transformar els recursos de la ciutat en productes culturals i turístics. A partir de l’activitat dels propis tarragonins generem iniciatives, en alguns casos pioneres”.

(…)

 

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem al número 6 de la revista FET a TARRAGONA. La revista ja és a la venda a: Llibreria de la Rambla, Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i botiga El Lloro (carrer Governador González).

 

També us convidem a ser-ne subscriptors per només 30€ tot l’any i rebreu totes les revistes còmodament a casa. Podeu complimentar la subscripció clicant aquí i us hi enviarem de seguida el número 6 del FET a TARRAGONA. Si en voleu els números anteriors, els podeu aconseguir a un preu reduït.

 

Som 450 subscriptors i en volem sumar més per tirar endavant aquesta proposta periodística diferent i de qualitat que dóna prestigi a Tarragona. El bon periodisme local depen del compromís de la societat civil. Ajudeu-nos a consolidar el FET!

Jordi Suriñach
Jordi Suriñach
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here