15 C
Província de Tarragona
Divendres, març 29, 2024

Amb ulls ganxets: ‘selfies’ i piulades

Ple extraordinari de l'Ajuntament de Tarragona on es va votar una moció de suport a la Consulta del 9 de novembre (foto: ara.cat)
Ple extraordinari de l’Ajuntament de Tarragona on es va votar una moció de suport a la Consulta del 9 de novembre (foto: ara.cat)

Estimat director,

Ara que ja hem deixat enrere la Tecla i la Coia, i que s’acosta el fred (o no), potser és hora que repassem com se’ns presenta la tardor. A la meva carta anterior ja t’explicava que sovint penso en les eleccions, més que res perquè sospito que a la vostra ciutat els convergents se la fotran i que potser Podem serà la sorpresa. Aquests dies la maquinària electoral s’ha posat en marxa. Que no? I tant, home. Allà a la Plaça de la Font han dit que de cara al 2.015 congelen els impostos i les taxes municipals. Que curiós, eh? Justament l’any que votareu.

I des de Madrit ens arriben notícies no massa bones, per variar. Entre la rapidesa del Constitucional (t’ho imagines, que els trens de la Renfe funcionessin igual?) i els pressupostos, els catalans estem ben fotuts. Ara bé, com que aquí no hi sabem veure més enllà del 9 de novembre, per ara ningú ha fotut el crit al cel. Qui n’ha opinat, això sí, s’ha afanyat a dir que és una vergonya que un país que suposa quasi el 20% del PIB estatal tan sols rebi el 9,5% en inversions.

Home, amic director, doncs jo ho trobo la mar de lògic. Aquests del PP deuen pensar ‘mira tu, si aquests catalinos volen fotre el camp no els hem de donar ni les engrunes’. És a dir, que res de ser cornuts i pagar el beure. Jo el que em penso és que tots dos bàndols tenen pactat el desenllaç d’aquest vodevil des de fa dies, de debò. I que ara simplement ens tenen entretinguts escenificant ruptures entre les files sobiranistes o amenaçant amb una suposada suspensió de l’autonomia catalana. En tot cas en una altra carta t’exposaré la meva teoria.

Però va, tornem al tema que ens toca més a prop. Mentre el vostre Ballesteros es feia selfies (que modern i que hispter, oi?) a la Plaça de braus, o la TAP, o com en digueu, el dia del concurs dels castells, jo me’l mirava i pensava noi, deixa estar el mòbil i posa’t a resoldre els merders que tens, que són uns quants. I és que sí, d’acord, amb aquell somriure i aquella veu de James Bond, té molts pelacanyes rendits als seus encants, però en segons quines coses el més calent és a l’aigüera. Del pàrquing de Jaume I no en diu ni piu, i la Savinosa està deixadota. I l’estació de tren… Deixem-ho estar, que et deprimiré.

Ep, i ja saps que jo sóc de mossegar tothom. Que a Reus també ens en passen, de grosses. Ara s’ha sabut que l’ajuntament d’en Carles ha estat repartint a dit un munt de contractes municipals. Després es queixen que la gent no se’ls creu i no els respecta, però és que s’ho guanyen a pols cada dia, cada cop que parlen. Si és que parlen, clar. De vegades, en política, el silenci pot ser útil (mira’t en Rajoy, que n’ha fet bandera) però sovint és l’indicatiu que no tens ni idea del que fas i faràs.

Que per què t’ho dic? Home, pel ple en què es votava si Tarragona donava suport o no a  consulta. Els socialistes es van abstenir, possiblement perquè no volen mullar-se i possiblement també perquè no saben ni on són. Des de Ferraz aquell noi tan guapo i ben plantat, que va de progre però és més conservador que un subscriptor de l’ABC diu que condemna que aquí la gent s’expressi. I al carrer Nicaragua diuen que ni sí ni no a la consulta sinó tot el contrari.

I llavors em poso a twitter i llegeixo una piulada de la Floria del 27 de setembre:“Abstenció davant el 9N que espero que serveixi per reflexionar i impulsar un diàleg necessari”. Molt bé, sí senyora. El diàleg el demana qui emmudeix quan s’ha pogut votar. Bravo.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here