13.9 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Vint anys donant la nota

Escola música 1

Poques vegades a la ciutat tanta gent pot celebrar un aniversari al mateix temps. Com a mínim 533 persones, que són els matriculats en aquest curs, però de ben segur que els alumnes dels dinou cursos anteriors també bufarien les espelmes de bon grat. Tot plegat suma els milers de persones que han passat per l’Escola Municipal de Música de Tarragona, que enguany viu el seu vintè aniversari. Aquest divendres començaran formalment els actes d’aniversari, que s’allargaran formalment fins a la primavera.

 

“Actualment ens mantenim, que pels temps que corren està molt bé”, es sincera la Laura Bernaus, actual directora del centre, que manté la seu central al carrer Armanyà, on van sonar les primeres notes l’any 1994. L’Escola Municipal de Música va néixer, en certa manera, com a hereva dels programes La música a les escoles, una iniciativa del primer ajuntament democràtic perquè professors titulats ensenyessin aquesta matèria als centres educatius de la ciutat.

 

L’Escola municipal de Música inicia els actes de celebració de l’aniversari

Actualment l’Escola Municipal de Música dóna servei a alumnes de totes les edats. I la frase no és gratuïta! Hi trobem des de menuts de dos anys fins a adults d’edat avançada, sense oblidar el gruix principal d’usuaris del centre, els infants d’entre quatre i dotze anys. “Intentem apropar-nos a totes les aspiracions: la dels pares que volen que els seus fills petits es familiaritzin amb la música, la dels adolescents que volen accedir al Conservatori o la d’aquella gent més gran que va més al seu aire”, explica la directora.

 

Paral·lelament als increments dels grups d’edat, un dels punts d’inflexió en la història de l’Escola Municipal de Música va arribar l’any 2004, quan van obrir les portes les Aules de Música als Barris de Campclar i Sant Pere i Sant Pau i l’Aula d’Instruments Tradicionals, ubicada físicament entre la seu central i l’edifici adjacent del col·legi Pau Delclòs. Tot plegat fa que l’oferta instrumental superi actualment la vintena d’opcions, des de la flauta travessera al saxofon, passant per la bateria o el sac de gemecs. A més, el mateix professorat s’encarrega de portar la música a les llars d’infants de la ciutat amb el projecte Picantarols o als centres d’educació especial amb el projecte Mirasona.

 

Aquest divendres s’obriran oficialment els actes d’aquest vintè aniversari i perquè se n’assabenti tothom ompliran, literalment, de música el centre de Tarragona. Una desena d’agrupacions d’alumnes de l’Escola oferiran petits recitals en vuit punts estratègics de Tarragona, com la plaça de les Cols, el carrer Comte de Rius o la Rambla Nova. A partir de les 18.15 h serà un goig tombar cada cantonada i escoltar les interpretacions del Cor Tarracosons, els conjunts de corda de les aules dels barris o la cobla de flabiol, sac i tenores que han format els adults. A les 19 h es trobaran tots a les dependències del carrer Armanyà per inaugurar conjuntament l’exposició “La música ens fa créixer” que, mitjançant plafons, resumeix la trajectòria del centre.

 

Al llarg del curs se succeiran altres activitats, com performances a càrrecs d’exalumnes, l’enregistrament d’un lipdub o un concert conjunt de tots els alumnes, probablement al mes de maig. Que no pari la música!

Imatges històriques dels alumnes de l’Escola Municipal de Música

Escola música 2

Jordi Suriñach
Jordi Suriñach
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here