14.1 C
Província de Tarragona
Divendres, març 29, 2024

Visita guiada pel modernisme

Casa salas, un dels edificis modernistes de la Rambla Nova (foto: Pep Escoda - Tarragona Turisme)
Casa Salas, un dels edificis modernistes de la Rambla Nova (foto: Pep Escoda – Tarragona Turisme)

Un dels reportatges del dossier central del número 10 de la revista del Fet a Tarragona, dedicat als tresors modernistes de la ciutat, proposa una ruta per edificis i elements d’aquest moviment poc coneguts pels tarragonins.

 

En base a aquesta idea i per celebrar que ja hem arribat als 500 subscriptors, el FET us ofereix una visita guiada pels principals símbols del trencadís a Tarragona.

 

El FET convida els subscriptors a conèixer un dels principals patrimonis artístics de la ciutat

L’activitat, que farem el proper dissabte, 28 de març, tindrá com a guia un dels principals especialistes del modernisme a la ciutat. Es tracta de Josep Maria Buqueras, arquitecte tècnic i president executiu del Consell de Modernisme de Tarragona.

 

Aquest ens va elaborar l’any 2012 un inventari d’edifis (31), elements (16) i béns mobles (8) d’aquest moviment a la ciutat, que suma un total de 55 fitxes. La ruta que us proposem es centra en la Rambla Nova i el seu entorn, a on s’hi ubiquen les mostres més representatives, com ara el Teatre Metropol, la Cambra de Comerç, el Col·legi de les Teresianes, la Casa Salas i el Convent dels Pares Carmelites.

 

També veurem la Cooperativa Obrera, la barana del balcó del Mediterrani i el Mausoleu de Jaume I, al pati de l’Ajuntament. Per fer l’activitat més entenedora, els participants rebran un dossier amb 10 fitxes informatives dels principals punts de l’itinerari.

 

La ruta, patrocinada per Immobiliària Ambientia-Nou Centre Tarragona, tindrà una durada aproximada de dues hores i començarà a les onze del matí al passeig central de la Rambla Nova, a l’alçada de la Llibreria de la Rambla, ubicada en un edifici modernista.

 

El nombre de places per fer la visita és limitat. Els interessats en participar-hi han d’enviar un mail a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat. Hi ha de termini per a formalitzar la inscripció fins a la mitjanit del proper dijous, 26 de març.

 

RECORDEU RUTA MODERNISTA:  DISSABTE 28 DE MARÇ A LES 11 DEL MATÍ

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here