13.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 20, 2024

Arga Sentís reclama coordinació urbanística municipal

Arga Sentís, a l'acte del Col·legi d'Arquitectes amb el director del FET a TARRAGONA, Ricard Lahoz (foto: IC)
Arga Sentís, a l’acte del Col·legi d’Arquitectes amb el director del FET a TARRAGONA, Ricard Lahoz (foto: Col·legi d’Arquitectes)

“L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament necessita un equip potent i molt preparat, que treballi coordinadament per afrontar els reptes de planificació de la ciutat”. Ho diu ben convençuda la regidora d’IC-EUiA i cap de llista en les pròximes eleccions municipals, Arga Sentís. “Aquest mandat -afegeix- les decisions urbanístiques s’han près en diverses àrees que compten amb responsables polítics diferents: l’Oficina de Projectes, l’empresa municipal SMAHUSA i el propi departament d’Urbanisme”. Això, segons Sentís, provoca confusió i un problema de falta de lideratge evident, que potser només tindria solució amb la contractació d’un Gerent.

 

No té pèls a la llengua la regidora ecosocialista en la seva trobada amb el Col·legi d’Arquitectes. L’han convidada a participar en un cicle de ‘Converses’ amb candidats a l’alcaldia de Tarragona per parlar de moltes qüestions que interessen a aquest col·lectiu professional. Sentís recorda que el seu grup ha estat l’únic que no va votar a favor del POUM (se’n va abstenir) i considera que ara està desfasat en alguns aspectes relacionats amb el creixement de població i la nova construcció d’habitatges. “Cal rehabilitar edificis buits i antics, crear espais comuns i relligar els nuclis urbans separats amb zones verdes, equipaments i millorant-ne la mobilitat”, afirma. Sant Salvador, la Part Baixa i algunes zones de Ponent són les que necessiten, segons Sentís, una atenció prioritària.

 

La trobada amb els arquitectes permet abordar temes ben coneguts per tots els ciutadans. “Tarragona té un dèficit d’equipaments i un superàvit d’edificis buits”, assegura rotunda la regidora d’Iniciativa quan repassa la situació del Banc d’Espanya, la Savinosa o la Tabacalera, per posar-ne alguns exemples. “Primer cal planificar els equipaments que necessita la ciutat i després trobar-ne la millor ubicació, sigui un immoble en desús o un edifici de nova planta. Ara, en precampanya, assistim a un concurs d’idees que no ens porten enlloc”, comenta Sentís. Fuig, per tant, d’entrar en aquest joc i, en canvi, lamenta el “dèficit clamorós” en matèria de biblioteques.

 

Un columbari al pàrquing Jaume I, suggereix un arquitecte a la part final de la trobada: “Un espai destinat a guardar les cendres dels difunts seria una oportunitat per donar rendibilitat” a aquest indret que representa la més gran aberració urbanística de Tarragona. Sentís escolta la proposta amb cara de sorpresa, però no la rebutja radicalment: “Se’n podria parlar”. En el torn de preguntes dels assistents, l’ecosocialista dubta de la “provisionalitat del tercer fil”, aposta per “preservar els valors naturals de les platges tarragonines” i assumeix el repte d’articular una àrea metropolitana  per “cohesionar el territori i deixar de ser l’abocador i el pati de darrere de Barcelona”.

 

I fidel als seus principis ideològics, Arga Sentís no defuig el debat sobre urbanisme de dretes i d’esquerres: “I tant, que n’hi ha diferències. No és el mateix que governin la ciutat uns partits o altres. Els tècnics són peces clau per al desenvolupament i planificació del territori, però la responsabilitat final és del polític i, per tant, hi ha un urbanisme de dretes on prevalen els interessos privats i un urbanisme d’esquerres que aposta per generar espais públics”.

 

AVUI, ALEJANDRO FERNÁNDEZ (PP)

El cicle de Converses que organitza la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya continua aquest dimarts 7 d’abril amb la participació del cap de llista del Partit Popular, Alejandro Fernández. L’acte tindrà lloc a les 19,30 h. i és obert a tothom.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Jo crec que el així anomenat “Parking Jaume I” s’hauria d’enderrocar totalment i aconseguir un espai lliure
    davant de l’antic escorxador, el més sanejat possible.
    Pel que fa a l’edifici “Banco de España” potser es podria destinar a les oficines de la generalitat disperses per tot l’ampla de Tarragona. ( Per què es necessitaran tantes oficines? Sembla que ningú se’n recorda que hi ha paisos, no gaire llunyans, que tenen tota l’administració centralitzada en una finestreta única)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here