14.1 C
Província de Tarragona
Divendres, març 29, 2024

Abelló vol una Tarragona amb 2’5 milions de visitants

Albert Abelló, amb el director del FET a TARRAGONA, Ricard Lahoz, conductor de l'entrevista a la seu del Col·legi d'Arquitectes
Albert Abelló, amb el director del FET a TARRAGONA, Ricard Lahoz, conductor de l’entrevista a la seu del Col·legi d’Arquitectes

Sense pèls a la llengua. Atrevit. Albert Abelló aposta per grans xifres quan parla del futur. En quinze o vint anys, Tarragona ha de ser una ciutat d’uns 180.000 habitants. I en dos o tres anys, ha de rebre uns dos milions i mig de visitants. Vol créixer en població (amb els nous polígons del Llorito i la Budallera) per ser la capital indiscutible del sud de Catalunya i vol ser la primera ciutat cultural del país per aconseguir triplicar en poc temps el nombre de turistes.

 

Trobada del candidat de CiU a l’alcaldia de Tarragona amb representants del Col·legi d’Arquitectes. Abelló hi compareix acompanyat del seu escorta, Agustí Domènech, número 6 de la llista. Quan parla del model de ciutat, aposta per potenciar clarament el sector serveis (turisme, cultura i comerç) i protegir la indústria i el Port per generar ocupació en un “moment de reactivació econòmica”: necessiten una energia més barata i millors infraestructures.

 

En aquest context, Abelló defensa l’operació del tercer fil “definint clarament les contraprestacions” que ha de rebre la ciutat. En la part final del col·loqui, les postures contràries al projecte ferroviari fan admetre al candidat que es tracta d’un problema complex i de difícil solució. La provisionalitat del tercer fil i el pas de mercaderies -algunes, perilloses- pel centre de la ciutat aguditzen el debat entre Abelló i alguns arquitectes.

 

On hi ha plena sintonia és en la necessitat de remodelar l’organització interna de l’ajuntament. “L’administració ha d’anar al ritme de la societat i no a l’inrevés”, proclama l’alcaldable de CiU. “Cal comptar amb professionals amb criteri, direcció i velocitat”, afegeix. Sobre el cas del Jaume I, Abelló es mostra partidari de fer-hi un aparcament i que vagi acopmpanyat d’una ampliació del pàrquing Torroja.

 

Per al candidat de la federació nacionalista, Tabacalera és un punt estratègic: “Hi haurien d’anar els serveis municipals o altres equipaments que generin un important flux de persones”. També ho és el Banc d’Espanya: “Cal construir un edifici a la part del darrere per disposar en total d’un espai de més 5.000 metres quadrats i ubicar-hi una biblioteca i espai cultural amb un concepte del segle XXI que incorpori, per exemple, servei de restauració”, afirma Abelló.

 

I fidel al seu estil directe, el cap de llista de CiU tanca el debat  amb els arquitectes tarragonins reiterant els seus dubtes sobre la solvència econòmica (falta el compromís de l’Estat) i dels projectes de Tarragona 2017. “No podem acabar fent el ridícul. Si no ho veiem clar, és millor tornar les claus dels Jocs”.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Si venen 2,5 milions de turistes, haurem de marxar els tarragonins que hi vivim. Està bé que volguem viure del turisme, però no pot ser que ens facin fora de la ciutat. Molt malament, senyor Abelló.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here