9.4 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

Un nou curs i milers d’experiències a l’escola Solc

L'aligueta de Tarragona amb els nens i nenes de l'escola Solc (foto: cedida)
L’aligueta de Tarragona amb els nens i nenes de l’escola Solc (foto: cedida)

Dimarts 1 de setembre: Uffff, m’he adormit… El primer dia de treball, després de dos mesos de vacances. No m’ho puc creure.  Ràpid, ràpid. He de ser  a l’escola a les 8.30, repassar els documents que he d’ entregar al claustre, repassar els punts a tractar, connectar amb els projectes d’aquest nou curs i engrescar  la gent per a començar entre tots a dissenyar aquest nou curs 2015-16 que de ben segur estarà ple de bons moments i d’aprenentatge per a tots. Tenim molts  projectes al cap, al paper i necessitem materialitzar-los, trobarem col.laboradors que ens ajudin a fer-los realitat i enguany serà un gran curs.

Ja està, ja estic asseguda davant de tot el claustre, som molts. Entre professors, educadors, especialistes, monitors, vora els 33 i tots preparats per iniciar el nou curs. Després de saludar i donar la benvinguda, ens posem ja a repassar temes més educatius, activitats proposades per les primeres setmanes, nomenar els projectes que es volen portar a terme aquest nou curs, repassar tot allò que està pendent per a que quan arribin els nostres alumnes ho tinguin tot preparat i s’hi trobin ben agust de tornar. Les dues properes setmanes, l’escola es remou de dalt a baix per tal de fer els canvis necessaris per a que tot sigui perfecte el primer dia.

 

Dilluns 14 de setembre: JA HA ARRIBAT EL DIA.  Després de tot l’estiu avui tots els nens tornen cap al col·le… Tots estarem allà esperant-los, sorpresos dels canvis que fan a l’estiu. És increïble, com poden créixer tant? Mira el Joan si ja ens passa a tots!

I el moment màgic ja és aquí: els autobusos comencen a arribar, les cares d’alegria dels nostres alumnes no tenen preu.

Hola Paolo, hola Andrea.-diu la Jessi, monitora de transport.

Tot i que el Paolo i l’Andrea tenen dificultat per expressar-se amb paraules, les seves mirades parlen. L’abraçada de retrobada és fantàstica.  Dels 93 alumnes que tenim, avui hi ha uns quants que no venen, perque fan escolaritat compartida i seran a l’escola ordinària, la resta, tots diferents, amb patologies diferents: autisme, plurideficiència, trastorns de la personalitat, discapacitat intel.lectual…. i alhora tots ells plens de potencialitats, de recursos a vegades inimaginables que els fan anar aprenent dia a dia, superar-se dins de les seves capacitats i tirar endavant amb un somriure i amb moltes ganes de continuar aprenent.

Una vegada tots els alumnes són a les seves aules, tots respirem tranquils, tot ha a anat perfecte i sabem i desitgem que aquest curs 2015-16 serà genial.

 

Divendres 25 de setembre; avui es  respira rutina a l’escola. Ja ha passat la Festa de Santa Tecla, que ens fa estar a tots com a revolucionats, il.lusionats, es viu la festa i enguany hem gaudit de la companyia de l’Aligueta, a càrrec de l’activitat de Santa Tecla a les Escoles.

Ja portem 15 dies amb els alumnes, ja ens hem posat al dia de com ha anat  l’estiu…Per uns molt bé, per altres ha sigut complicat ja que es tracta d’alumnes amb més dificultats, moltes vegades no hi ha recursos ni activitats on poder-los apuntar i això fa que necessitin ajuda i l’estiu es fa molt llarg…Però ara tot torna a la normalitat… Enguany tenim moltes activitats: Jornada de les Capacitats, Eclèctic, Diada de la Pau, Festa de Nadal, Excursions, Carnaval, Colonies, tallers per aprendre noves habilitats, un hort que continuarem cuidant amb molt d’amor i milers d’idees al cap que aniran fent el dia a dia d’aquest curs… Així que si voleu col.laborar amb nosaltres, o sentiu curiositat per conèixer la nostra escola, truqueu-nos i passarem, tots plegats, una bona estona.

 

I recordeu que aquests dies -fins al 4 d’octubre- al Tinglado 4 del Port hi ha una exposició de fotografies de David Oliete, de la revista FET a TARRAGONA. Totes les fotos estan a la venda a preus simbòlics i els diners recaptats seran una ajuda per la nostra Escola Solc. Moltes gràcies pel vostre suport!

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here