14.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

‘Amb ulls ganxets’: La dreta sense corbata

Grup municipal de Ciutadans a l'ajuntament de Reus (foto: Nació Digital)
Grup municipal de Ciutadans a l’ajuntament de Reus (foto: Nació Digital)

Estimat director,

M’he volgut esperar uns quants dies abans d’escriure’t per comentar els resultats de les eleccions. L’endemà, a Reus semblava que no hi hagués passat res, unes hores abans. Les estelades seguien als balcons, sí, però aquella cosa, aquella il·lusió tan convergent que ens havia omplert de joia places i carrers havia fugit. Suposo que cap a la seu de Ciutadans, que pel que es veu són els qui de debò han guanyat el 27S.

 

I és que, amic meu, si hem de cenyir-nos a l’anàlisi de les xifres, el cert és que els deixebles d’en Rivera han tingut una més que bona acollida, al Camp de Tarragona. És més, allà a Vila-seca fins i tot hi van arrasar. Classe mitjana votant la nova dreta espanyola. Una dreta, ai sí, que s’ha tret la corbata. Més propera, més moderna, més agressiva. Ja ho sé, ja, que diuen que són de centreesquerra, però com que corre un vídeo la mar de graciós de la nit electoral en què a un militant ciutadà se li escapa un ‘’Viva Franco!’ no sé si m’ho acabo de creure.

 

N’Arrimadas s’ha plantejat, no t’ho perdis, ser la presidenta catalana. Sempre, això sí, que hi hagi una aliança unionista i que la CUP faci descarrilar el procés. Ho dubto, doncs. Però a mi el que em va sobtar de l’optimista Inés va ser que de seguida que va ensumar el poder va començar a dir ‘Ártur’ Mas en una compareixença davant dels mitjans i va demanar que dimiteixi. Que ho fes en castellà, mira tu, ja no em va semblar tan estrany.

 

I què hi ha, darrere de Ciutadans? Un missatge clar i simple. Ens agradarà més o menys, o gens, però han sabut connectar amb una part de la població catalana que se sent espanyola i punt. El curiós del cas és que ells eren els qui deien que en Mas i companyia només han tret l’estelada per cobrir-se les vergonyes, però per ara els Ciudadanos han fet exactament el mateix, és a dir, tirar de bandera. Espera’t, això sí, el dia que comencin a explicar-nos les seves polítiques econòmiques. I un detallet. A Vilanova hi han votat en contra de dedicar-li un carrer a na Neus Català. Molt d’esquerres, sí.

 

Com tots els regidors de Reus, l’alcaldable de Ciutadans, en Juan Carlos Sánchez, ha fet públic el seu patrimoni i ha declarat que té vuit vehicles. Coi, i jo que les passo putes per pagar les lletres del meu! Els seu partit s’ha proposat que Reus deixi de formar part de l’AMI, però que no, que ells del que volen parlar és dels problemes reals de la gent, no pas del procés. Que no. Val a dir, a més, que una de les seves companyes al grup municipal, la Pepa Labrador, és tot un terremotu. Per Misericòrdia va piular que els independentistes ens hem apropiat de la festa i que per això a ella no la veurem pas, entre els gegants i els castellers. Segur que deu ser per això.

 

Ja ho veus, benvolgut director. Els qui acusaven els independentistes d’haver separat els catalans són els qui s’han dirigit en exclusiva a un dels bàndols per fer-se’l seu apel·lant a la identitat. L’espanyola, clar. I els socialistes, què? Ballant, es veu, allà a la tercera via.

Ben cordialment,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here