11.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

‘Regnes de taifes’ a l’ajuntament de Tarragona

Presentació de la nova imatge de l'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona. Foto: MAURI - AJUNTAMENT
Presentació de la nova imatge de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona. Foto: MAURI – AJUNTAMENT

L’actual govern municipal de coalició a l’ajuntament de Tarragona (PSC-PP-UDC) reitera maneres de fer que ja s’havien vist en ocasions anteriors. Cada partit agafa les seves àrees de responsabilitat com si fossin pròpies i exclusives i no les comparteix amb l’altra formació política de l’equip de govern. Aquesta actitud es veu especialment en els partits petits de la coalició, que busquen estratègies per ensenyar perfil propi i treure pit.

 

Aquí i ara, un cas singular seria el del regidor de Cultura, Josep M. Prats, membre d’un partit polític com Unió Democràtica a punt de la desaparició i, per tant, amb poques per no dir nul·les possibilitats de fer carrera més enllà de l’actual mandat a la plaça de la Font. Però l’altre soci coaligat dels socialistes, el Partit Popular, ja ha donat diverses mostres de com vol i pensa actuar en el si del govern de la ciutat.

 

Tot i les bones paraules en favor de la coordinació interna del govern manifestades per  Josep Fèlix Ballesteros i Alejandro Fernández en el pacte signat a principis de febrer, aquest estiu s’ha vist clarament que els populars faran tot el que calgui per penjar-se les medalles de la seva gestió i que no les compartiran amb ningú. Només així s’enten que la nova política tarifària dels aparcaments municipals no hagi comptat amb la presència de l’alcalde. “Això és meu i només l’explico jo”, deuen haver dit dins del grup municipal popular amb el consentiment dels socialistes.

El PP, sense l’alcalde, presenta les noves tarifes d’aparcaments municipals, que no s’apliquen al del Mercat

Fernández ha explicat les bondats d’unes tarifes que premien l’estacionament de llarga durada, però (alerta!) penalitzen les estades breus. Si es tracta d’una decisió estratègica de Tarragona per atraure visitants de fora, ajudar el comerç i la restauració i competir amb els preus dels aparcaments de Reus, perquè no en comparteixen la presentació l’alcalde de la ciutat i el seu primer tinent d’alcalde? Tan difícil és mostrar que de govern, nomes n’hi ha un? O és que Ballesteros i Alejandro defugen les fotos conjuntes per evitar seqüeles a les seves respectives parròquies de votants?

 

Com en anteriors experiències de governs de coalició a Tarragona, el PP ha muntat el seu ‘xiringuito’ als departaments i empreses municipals que gestionen, amb persones de la seva confiança, militants de la formació. Però el cas dels aparcaments encara és més flagrant de la demostració de ‘regnes de taifes’ a l’interior de l’Ajuntament, perquè la nova política tarifària s’aplica als vuit estacionaments de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (sota la batuta de Josep Acero, del PP), però no a l’aparcament municipal del Mercat que gestiona una altra empresa municipal, Espimsa, presidida per Elvira Ferrando, número 2 del PSC a les eleccions.

Cal que l’Ajuntament reclami als operadors privats uns preus més competitius

És incomprensible que hi hagi un aparcament municipal (molt important per capacitat i ubicació) que actuï al marge de la resta. Si el PP i el PSC no han aconseguit que la nova política tarifària s’apliqui al Mercat, com volen anar després als operadors privats a reclamar uns preus més competitius? Perquè el drama del problema d’aparcar a Tarragona és que els estacionaments més grans i millor situats estan en mans privades a uns preus desorbitats: Rambla plaça Imperial, Rambla Balcó i plaça de la Font, per posar-ne els tres exemples més evidents.

 

En definitiva, Alejandro Fernández ha fet una nova demostració de com marcar perfil PP en un govern liderat pels socialistes. Anunci (sense l’alcalde) i fotos de cara a la galeria. Nova imatge de l’empresa municipal, rodes de premsa i campanya publicitària dins i fora de la ciutat. Molts focs d’artifici, perquè les noves tarifes dels aparcaments no generen entusiasme, són una trampa per a les estades breus i només s’apliquen en 8 de les 9 instal·lacions municipals.  Els ‘regnes de taifes’ continuen ben arrelats a l’Ajuntament, incapaços de coordinar-se. I així és impossible persuadir la iniciativa privada.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here