14.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 17, 2024

Violència policial i pacte de govern a Tarragona

Concentració a les portes del Campus Catalunya de la URV, aquest dilluns. Foto: Ricard Lahoz.

Són dies excepcionals. Mai en els últims quaranta anys el govern espanyol havia utilitzat la violència  contra ciutadans pacífics que volien votar. Mai en les darreres quatre dècades s’havia produït una involució democràtica com l’actual, amb un setge a drets i llibertats fonamentals, com el d’expressió o de reunió. Els més grans recorden la repressió de la dictadura, però molts hem viscut per primera vegada a la vida i a tocar de casa unes accions policials brutals i indiscriminades contra els nostres veïns.

 

En un moment excepcional com aquest, cal mantenir una mobilització social sostinguda. Per això, té sentit l’aturada de país d’aquest dimarts 3 d’octubre que convoca la Taula per la Democràcia, formada per entitats, sindicats i formacions polítiques diverses. El FET a TARRAGONA s’hi suma.

 

No podem mirar a una altra banda quan més de 800 persones han resultat ferides o contusionades a la jornada del referèndum. No podem deixar de denunciar el comportament de milers de policies nacionals i guàrdies civils que han colpejat i arrossegat persones joves i grans, han disparat pilotes de goma, i han trencat vidres i esbotzat portes de col·legis electorals.

Un urna i el domàs amb la paraula ‘Democràcia’ a les portes de la universitat. Foto: Ricard Lahoz.

La societat està mobilitzada i no abandona el carrer. Tarragona ha viscut aquest dilluns concentracions al migdia amb una àmplia assistència de públic. Els bombers han estat els protagonistes a l’acte de la plaça de la Font i els estudiants han liderat l’acte del campus Catalunya amb la resta de col·lectius de la comunitat de la URV en les hores prèvies a la jornada de dimarts.

 

“EL PSC I EL REGIDOR PRATS VOLEN CONTINUAR GOVERNANT AMB ELS QUE JUSTIFIQUEN L’ACTUACIÓ POLICIAL?”

La ciutat ha viscut commoguda les imatges difoses a la xarxa i a la televisió de la violència emprada per la Policia Nacional a la plaça Imperial Tarraco i els assalts als instituts de Camp Clar, Torreforta, Sant Pere i Sant Pau, Comte de Rius, Sant Salvador i Tarragona i al departament de Territori de la Generalitat. Milers de tarragonins van aguantar a peu dels col·legis electorals per defensar les urnes i alguns van ser humiliats per les forces policials en unes accions que no oblidarem mai.

 

La política municipal no es pot aïllar d’aquesta commoció general.  El PP segueix el dictat de La Moncloa, alaba l’actuació policial, la qualifica de “proporcionada” i “professional”, i no esmenta els ferits. Els socialistes estan disposats a tot per mantenir com sigui el pacte de govern a Tarragona? I Josep M. Prats? Volen continuar governant la ciutat amb els que justifiquen la vulneració de drets fonamentals i la repressió contra pacífics tarragonins?

La Policia Nacional assaltant l’Institut Tarragona. Foto: Tomàs Biosca
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here