13.4 C
Província de Tarragona
Diumenge, març 24, 2024

Una altra senadora i el regidor Prats abandonen l’alcalde

Flors a l’accés a l’IES Tarragona, víctima de la brutalitat policial de diumenge. Foto: Ricard Lahoz.

Fa la impressió que està cada cop més aïllat, més lluny del carrer, d’esquena a les palpitacions de la majoria  social. Protegit per una ‘guàrdia pretoriana’ de persones al seu voltant que, suposadament, li diuen les 24 hores del dia que tot ho fa bé, Josep Fèlix Ballesteros veu com se’n van alguns dels que fins ara estaven amb ell o prop d’ell.

 

Políticament, perd el regidor de Cultura, però no l’estabilitat del Govern. Josep Maria Prats la garantirà, almenys, en els temes essencials. L’alcalde socialista de Tarragona, però, continua disposat a governar amb els que no només no condemnen la violència policial, sinó que la justifiquen, i qualifiquen l’aturada de dimarts de ‘nazi’. Ara, a més, podrà governar -si vol- amb els que reclamen la suspensió immediata de l’autonomia de Catalunya via article 155.

EL REGIDOR DE CULTURA DEIXA EL GOVERN PER NO SEGUIR AL COSTAT DELS QUE JUSTIFIQUEN LA VIOLÈNCIA

Molt més digne que l’alcalde, el fins ara regidor de cultura abandona la cadira del govern. “Quan la força substitueix la paraula, no té sentit mantenir un pacte amb qui és incapaç de condemnar la violència. La societat tarragonina exigeix als seus representats polítics valentia, coherència i compromís”, afirma Prats, sense concessions al dubte.

 

La desafecció amb l’actitud de l’alcalde de Tarragona el dia del referèndum no para d’augmentar. La presidenta de l’Esbart Santa Tecla, Rosa Llorach,  també presenta la dimissió al Senat tarragoní. Se suma a la iniciativa que també han pres aquesta setmana els fins ara senadors Àngel Òdena, Joana Zaragoza i Frederic Porta.

 

Altres senadors s’estarien plantejant el mateix camí, i moltes persones representatives de la societat civil no han deixat d’expressar a través de les xarxes socials el seu enuig perquè l’alcalde i l’equip de govern els van deixar diumenge  “abandonats davant les feres”, en paraules del llibreter Pitu Rovira.

ROSA LLORACH, PRESIDENTA DE L’ESBART SANTA TECLA, TAMBÉ DIMITEIX DEL SENAT PER LA GESTIÓ DE L’ALCALDE L’1-O

Llorach ha enviat al FET la carta que ha fet arribar a Josep Fèlix Ballesteros. La màxim responsable d’una de les entitats més implicades en les festes majors de Tarragona reconeix les desavinences amb la política cultural del govern de la ciutat, critica el funcionament del Senat, però afirma que la seva decisió és perquè l’alcalde i el Consistori no han defensat els ciutadans que van patir “agressions i vexacions” per part dels cossos policials.

 

Aquesta és la carta que Rosa Llorach ha traslladat a l’alcalde de Tarragona:

 

Benvolgut senyor Josep Felix Ballesteros, 

 

Em dol veure’m forçada a escriure aquesta carta per dir-li que renuncio al meu lloc com a senadora al Senat Tarragoní pels fets ocorreguts a la nostra ciutat el passat 1 d’Octubre de 2017 i la nul.la resposta del Consistori que vostè presideix.

 

Com a tarragonina, vaig acceptar la seva invitació a formar part del Senat, des de la humilitat, però amb el desig d’aportar-hi el meu petit gra de sorra i perquè creia que realment podria ser una eina de progrés i millora de la ciutat. En poques sessions he entès que aquest Senat només és un òrgan sense sentit, ja que els responsables municipals no converteixen els comentaris en accions reals que millorin Tarragona.

“LA MEVA DIMISSIÓ NO TÉ RES A VEURE AMB LA NUL·LA POLÍTICA CULTURAL DE LA CIUTAT”

Entenc el càrrec de senadora com a un vehicle per a transmetre allò que copsem a peu de carrer, allò que els ciutadans comenten, allò que el poble voldria millorar. Malgrat les desavinences sobre la política cultural de la ciutat, sempre he intentat fer aportacions que enriquissin Tarragona tan en l’àmbit cultural com en l’àmbit humà. Especialment en aquest darrer perquè és amb les persones que es fa cultura i són les persones que fan cultura.

Sempre he estat partidària del diàleg per a poder trobar solucions, un diàleg sense barreres, escoltant, comprenent i buscant solucions. M’agradaria remarcar que la meva dimissió no té res a veure amb la nul·la política cultural que s’ha dut a terme en els darrers anys a la ciutat. Jo, com tantes altres persones que hi treballem des de la base, seguiré treballant i lluitant per la cultura a la nostra estimada Tarragona.

“NO VULL FORMAR PART D’UN ÒRGAN PRESIDIT PER UN ALCALDE QUE NO VA PROTEGIR ELS CIUTADANS AGREDITS”

Però el que em dol profundament és haver de veure com conciutadans pateixen i són oprimits per expressar-se en democràcia. El diàleg, la llibertat i la pau són elements imprescindibles per a què les societats evolucionin i siguin més lliures.

 

I és per aquest motiu, per la falta de defensa dels tarragonins per part del seu Consistori, per no haver protegit els ciutadans de Tarragona de les agressions i vexacions dels cossos policials que ja no puc ni vull formar part d’un òrgan presidit per un alcalde que es va manifestar tard, justificant la repressió i sense cap intenció de protegir aquells ciutadans que, malgrat no haver-lo votat, també són tarragonins. He perdut la il·lusió i el sentiment d’orgull i ara sento vergonya i llàstima.

 

Presento doncs, la meva dimissió irrevocable de l’òrgan consultiu del Senat de Tarragona.

Atentament,

Rosa Llorach Rius

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here