Carregant ...

Sóc ‘normal’ per treballar a la TV-3 del PP?

Vull preguntar-te, Alejandro, si creus que tinc alguna possibilitat com a periodista de formar part de la plantilla d’una hipotètica nova TV-3, en cas de victòria del teu partit a les eleccions del 21-D.

M’agradaria saber si formo part d’això que el teu líder anomena “gent normal”.

Suposo que no tinc res a fer si envio el meu currículum al teu jefe, tot i que hi faig constar una llarga etapa de director d’una emissora de ràdio pública a Tarragona amb responsables polítics de CiU, PSC i PP. Això no és ser ‘normal’? I plural?

Em temo, però, que el teu líder em dirà que NO, que jo sóc un periodista descaradament independentista i que el que necessita Catalunya és una televisió pública plural i rigorosa, tant o més que TVE, oi?

ALEJANDRO COMPARA TV3 AMB LA TELE DE CASTELLA-LLEÓ PER RETALLAR PRESSUPOSTOS

M’adreço directament a tu, Alejandro, perquè no conec personalment al teu cap de files al Partit Popular, Xavier Garcia Albiol, i perquè m’agradaria pensar que tu no diries mai una frase com aquesta: “Des del PP proposarem tancar TV3 i tornar-la a obrir amb gent normal i que sigui plural”.

T’he sentit aquest diumenge a Catalunya Ràdio intentant matisar les paraules d’Albiol i has acabat comparant TV3 amb la TV de Castella-Lleó. Aquest és el vostre concepte de Catalunya: una regió més d’Espanya, sense cap singularitat lingüística i cultural, i menys encara nacional.

EL PP VOL DESPRESTIGIAR ELS MITJANS PÚBLICS DE CATALUNYA I REDUIR-LOS A LA MÍNIMA EXPRESSIÓ

Dius, Alejandro, que s’han de retallar els pressupostos de la ràdio i la televisió públiques (caram, el mateix missatge que l’expressat dissabte per Miquel Iceta) i que cal acabar amb la “informació imparcial” d’aquests mitjans. Hi tens tot el dret, a plantejar aquests temes, però, ras i curt, això vol dir: desprestigiar-los (per motius partidistes) i reduir-los a la mínima expressió.

El teu partit (i el teu govern d’Espanya) ja volia posar les urpes a TV-3 i a Catalunya Ràdio via article 155, però algú els va aturar a temps. Ja entenc, però, que les temptacions autoritàries no són fàcils d’expulsar.

Sort, Alejandro, en aquesta campanya electoral intensa i apassionant, i a veure si milloreu les enquestes. Et seguiré escoltant en entrevistes matinals amb la Mònica Terribas i el Ricard Ustrell a Catalunya Ràdio o en converses nocturnes amb el Xavier Graset a TV-3. Suposo que hi seguiràs anant, encara que no siguin periodistes ‘normals’.

I sobretot confio que ells continuïn formant part de la ràdio i la televisió públiques d’aquest país després del 21-D. Significarà que heu tornat a perdre.

Ah, per cert, aquest dilluns convido la Coia Ballesté (delegada de Catalunya Ràdio a Tarragona) a fer una xerrada als meus alumnes de Periodisme de la URV. Estigues tranquil, que no sortiran adroctrinats… ja tenen criteri propi.

(Un article dedicat i en reconeixement a la tasca dels companys de TV3 i Catalunya Ràdio, especialment als de la delegació de Tarragona, per proximitat i relació).

Una resposta a “Sóc ‘normal’ per treballar a la TV-3 del PP?”

  1. olga xirinacs díaz ha dit:

    Aquests últims temps, observo que Tarragona s’enforteix pel que fa a la seva identitat pròpia com a ciutat catalana. Si hi havia tebiesa, ara hi ha senyals d’un creixement encara no comparable a la ciutat de Reus, però que hi podria anar pel camí.
    El mestratge de periodistes com Ricard Lahoz així ho demostra. Diversos sectors de població entenen ara la importància d’aquesta fermesa. La necessitem. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *