14.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

Votar per dignitat i per recuperar l’autogovern

Els candidats en el debat de TV3 del passat dilluns. Foto: CCMA

(La vida és massa fràgil. Article que ultimava quan he quedat consternat per la mort sobtada d’Albert Abelló, portaveu del PDeCAT a l’ajuntament de Tarragona, president del Consorci d’Aigües  de Tarragona i expresident de la Cambra de Comerç. Des d’aquest espai, el meu condol a la família i els amics).

 

Escapçar, desinfectar, liquidar… Així s’expressa el bloc unionista davant la cita electoral d’aquest dijous. Un vocabulari, una manera de fer que confirma aquell titular –‘Ens volen humiliats’– d’un article publicat al FET el 27 d’octubre, poques hores abans del ple de Parlament que aprovava una resolució sobre la independència i del ple del Senat que donava llum verda al 155.

 

La predicció, dissortadament, s’ha confirmat:

Han usurpat les institucions i el Govern legítim de Catalunya;

Han intervingut l’autonomia de manera humiliant amb decisions com la del trasllat de les obres de Sixena;

Han sotmès la ràdio i la televisió públiques del país a un setge impresentable prohibint paraules i obrint expedients per elaborar determinades informacions;

Han aprofitat el poder de la força per interferir judicialment, trencar la igualtat d’oportunitats dels candidats davant les urnes i condicionar el vot;

Han actuat amb venjança empresonant per suposats actes violents allò que sempre ha estat pacífic.

 

Arribem a les urnes amb el candidat de la possible llista més votada, el conseller que va comandar els Mossos als atemptats de Barcelona i Cambrils i els  líders de dos moviments cívics i democràtics a la presó. Que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart segueixin tancats només respon a la voluntat del bloc del 155 d’acabar amb l’independentisme per la via de l’amenaça i la por.

 

Per això, ara hem de votar pensant en els empresonats i exiliats.

Hem de votar recordant l’1 i el 3 d’Octubre.

Hem de votar per dignitat i decència democràtica.

Hem de votar per derrotar els que volen aniquilar la fortalesa de la immersió lingüística, el model d’escola, dels Mossos i dels mitjans de comunicació públics.

Hem de votar per evitar tornar 40 anys enrere, com ens volen ara a través del 155 i d’un procés recentralitzador que va més enllà de la conjuntura actual.

Hem de votar per salvar l’autonomia, restablir la normalitat al govern i les institucions del país.

Hem de votar per defensar drets i llibertats fonamentals.

Hem de votar perquè el sobiranisme -malgrat els errors- és el moviment més transversal del país i ha de liderar la nova etapa que comença demà.

Hem de votar per donar una resposta democràtica a la presó i l’exili.

I hem de votar per tornar a demostrar que Catalunya només vol parlar a través de les urnes.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here