13.1 C
Província de Tarragona
Dissabte, març 23, 2024

Repensar el Camp de Tarragona

El doctor Rafael Matesanz.

Fomentar el debat, el diàleg, la confrontació d’idees i arguments, els acords i els consensos sobre els grans temes que afecten el nostre territori”. Amb aquest ambiciós objectiu, gairebé un repte impossible en els temps que patim/vivim, la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) organitzen la propera setmana (12 i 13 de març) la tercera edició de les Converses al Camp de Tarragona.

Mentre milions de piulades, milers de titulars i dosis ingents de manipulació propagandística i diners inexistents s’estaran distribuint i intercanviant frenèticament per tot el planeta, el Centre Tarraconense El Seminari, un espai ideal per al recolliment espiritual, acollirà dues jornades per parlar i reflexionar més enllà del curt termini que tot ho domina.

Només per això cal destacar el mèrit d’una iniciativa hereva de les Converses de Salou, organitzades entre 1964 i 1970, en un altre moment de transició econòmica i política al país, amb el mateix objectiu conceptual que es manté ara: repensar el Camp de Tarragona, la segona àrea demogràfica i productiva més important de Catalunya.

L’edició d’enguany segueix la filosofia conceptual i argumental iniciada el 2016 de fer aportacions multidisciplinars en dues línies de treball: posar a debat la realitat del territori en una projecció europea i convidar referents mundials d’una determinada matèria

Les ‘III Converses al Camp de Tarragona’ reflexionaran el 12 i el 13 de març sobre com millorar la gestió sanitària al  servei de les persones

El primer any, el tema escollit fou l’economia del bé comú, un model productiu cooperativista alternatiu al capitalisme financer, i es va convidar al pensador austríac Christian Felber. El 2017 es va reflexionar sobre el futur urbanístic i arquitectònic de les ciutats amb l’especialista nordamericà Teddy Cruz. I enguany es posarà l’enfoc en la incidència de la millora de la gestió de la sanitat per tal d’optimitzar el servei a les persones, amb el doctor madrileny Rafael Matesanz, fundador i director de l’Organització Nacional de Transplantaments, com a protagonista destacat.

Com és habitual, el fòrum es dividirà en dues jornades on participaran diferents especialistes. A la primera, el 12 de març, es tractarà de la situació i la proposta estratègica pel que fa a la millora del servei sanitari al Camp de Tarragona. Hi participaran la doctora Misericòrdia Carles, professora de la URV i especialista en Economia de la Salut, el doctor Joan Guix, secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, el doctor Antoni Castro, degà de la Facultat de Medicina de la URV i Jaume Grifoll, director de compres de serveis sanitaris i control de gestió al CatSalut.

La segona jornada estarà centrada en la conferència que oferirà el doctor Matesanz sobre el seu projecte professional i vital, un exemple perfecte de com una bona gestió pot comportar un millor servei a les persones. Un èxit sanitari que ha fet que durant els últims vint-i-cinc anys l’Estat espanyol sigui líder mundial en el camp de les donacions i els transplantaments.

Els debats i les conferències de les Converses al Camp de Tarragona són obertes al públic per cercar interactuacions i complicitats que ajudin a anar més enllà del camp teòric i repercuteixin en un aprofitament pràctic i real dels coneixements impartits.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here