Carregant ...

Tenim a Tarragona la millor xaranga de l’Estat

Imatges de l’assaig de la xaranga Tocabemolls al Parc de la Ciutat, dissabte passat. Fotos: Ricard Lahoz.

ENHORABONA, XARANGA TOCABEMOLLS, PEL PRIMER PREMI AL CONCURSO ESTATAL DE CHARANGAS D’ESCUCHA (TEROL). L’ARTICLE ES VA ESCRIURE ABANS DEL CONCURS.

Dues hores d’actuació de passacarrers al matí i 40 minuts d’actuació estàtica a la tarda. Aquest és el repte que han d’afrontar aquest dissabte els dotze joves tarragonins que formen la xaranga Tocabemolls. Per primera vegada participaran en un concurs de xarangues a nivell estatal de gran prestigi. La cita és en el petit poble d’Escucha, a la província de Terol.

Assajos intensos els últims dies per tenir-ho tot a punt. Això inclou una jornada intensiva, dissabte de 9 del matí a 9 del vespre. Els dotze joves -onze nois i només una noia- toquen instruments de percussió i vent (metall i fusta) i han preparat un repertori basat en versions de grans temes musicals amb arranjaments propis: cançons de pop i rock molt conegudes pel públic des dels anys vuitanta fins a l’actualitat.

TOCABEMOLLS ACTUA AL CONCURS D’ESCUCHA (TEROL) AMB DUES HORES DE PASSACARRERS

Els Tocabemolls són una de les cinc xarangues finalistes al concurs, que arriba a la setena edició. Els van seleccionar els membres del jurat del certamen a partir del vídeo d’una actuació a la festa major de Valls. “Anem a guanyar”, diuen a l’uníson en una breu parada de l’assaig al Parc de la Ciutat. Però reconeixen que les altres xarangues “tenen més experiència en concursos”. Per als tarragonins, aquesta és la primera vegada.

Són joves d’entre 22 i 28 anys amb moltes ganes de festa. Han preparat amb entusiasme i professionalitat la cita d’Escucha. “Preferim el carrer -asseguren- perquè l’escenari crea una mica més de barrera amb el públic”. Però tenen a punt les dues modalitats. Al carrer tocaran prop de 40 peces del seu repertori, i a la modalitat estàtica, al pavelló municipal del poble, interpretaran 10 temes seleccionats acuradament perquè són versions que han arranjat ells mateixos.

La xaranga no és només música. També hi ha una part important de coreografia, interacció amb el públic i elements teatrals. També això ho treballen. Ho comprovem en l’últim assaig abans del concurs. El premi és sucós: 3.000 euros per al guanyador, i 1.500 i 1.000 euros per al segon i tercer classificat, respectivament.

L’ACTUACIÓ DE 40 MINUTS A L’ESCENARI INCLOURÀ GRANS ÈXITS ARRANJATS PELS MATEIXOS MÚSICS DE LA FORMACIÓ

“Guanyar seria un pas molt important” per aquesta formació nascuda a Tarragona el 2011 i que ara ja fa, de mitjana, unes 70 actuacions l’any.  Entre les més concorregudes dels darrers temps hi ha la baixada de l’Àliga amb el Lleó, la baixada de la Cucafera, la baixadeta, i les festes de barris com el Serrallo, Sant Roc, Torres Jordi i l’Arrabassada, entre altres. Els Tocabemolls també actuen fora de Tarragona i en casaments i altres actes privats.

Ara, però, la prioritat és el Concurso de Charangas de Escucha. Els tarragonins hi van amb molta il·lusió i ganes de mostrar tota la feina realitzada els darrers anys.  S’hi juguen molt aquest dissabte. La festa la volem celebrar amb ells quan tornin a Tarragona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *