12.6 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Carles Castillo, relleu de Ballesteros?

Un selfie de Carles Castillo amb Elvira Ferrando al balcó de l’Ajuntament, diumenge 16 de setembre. Foto: Facebook.

Aquests dies s’ha deixat caure per nombrosos actes de les festes i n’ha deixat constància evident a les xarxes socials. El primer diumenge de Santa Tecla es va prodigar al balcó de l’Ajuntament durant la diada castellera i en diverses ocasions en va ocupar la part central com si de l’alcalde es tractés. Els darrers mesos no s’ha amagat gens i, després de les vacances d’estiu, sembla que hagi tornat amb una intenció clara de trepitjar els carrers de Tarragona, deixar-s’hi veure i parlar amb molta gent.

 

Carles Castillo pot ser la millor opció del PSC de cara a les eleccions municipals de l’any que ve, si Josep Fèlix Ballesteros decideix no aspirar a un quart mandat. Ara bé, perquè Castillo liderés la llista dels socialistes hauria de trencar abans amb les fortes reticències de la vella guàrdia del partit que, entre d’altres, representen (encara) Xavier Sabaté, Josep Anton Burgasé i Manuel Fuster.

L’ACTUAL DIPUTAT AL PARLAMENT ÉS LA MILLOR OPCIÓ SI ELS SOCIALISTES VOLEN GIRAR A L’ESQUERRA

L’actual diputat al Parlament i exregidor al consistori representa un aire progressista, renovador i clarament d’esquerres. Molt crític amb el pacte local PSC-PP, Carles Castillo podria donar un gir a la progressiva dretanització dels socialistes tarragonins i de l’alcalde Ballesteros. No porta cap motxilla de l’actual mandat i, per tant, no li afecten negativament ni els Jocs Mediterranis, ni el creixent problema de la brutícia a la ciutat, ni embolics judicials.

 

Castillo, al mig del balcó del Palau Municipal, entre regidors del PSC i ERC. Foto: Facebook.

Els punts a favor de Castillo són remarcables a l’hora de teixir futures aliances d’esquerres: és l’únic diputat del PSC que ha visitat Oriol Junqueras a la presó d’Estremera i té la intenció de tornar a fer-ho a Lledoners. També vol visitar Carme Forcadell, tancada al centre penitenciari d’El Catllar. No és, ni de lluny, independentista, però manté una relació fluïda amb dirigents d’ERC.

El dia del Pregó a l’interior del Palau Municipal. Foto: Facebook.

Castillo també està ben vist en l’espai polític dels comuns. De fet, algunes de les seves actituds díscoles al llarg de la seva trajectòria a les joventuts socialistes, i més tard com a regidor de l’equip de govern, han estat bastant o molt a prop d’aquest món favorable als valors republicans i contrari als privilegis de l’Església. Al Carles l’haureu vist a la Baixada de l’Àliga, però no a l’Ofici o dins la Professó.

CASTILLO HA APROFITAT LES FESTES DE SANTA TECLA PER DEIXAR-SE VEURE A TOT ARREU

Si els socialistes de Tarragona volen obrir realment una nova etapa, després de gairebé 12 anys de govern i un desgast evident -accentuat l’últim any-, l’única opció passa per buscar el relleu de Ballesteros fora de l’actual saló de plens. Castillo, de 43 anys, és el que, probablement, millor respon a aquest perfil. Seria la figura ideal per a aquells que somien amb un tripartit d’esquerres a la plaça de la Font.

 

Diputat al Parlament, la seva feina se centra ara a Barcelona i a recòrrer la demarcació. Però és evident que aquests dies de la Tecla ha jugat fort a fer política als carrers plens de gent i al Palau Municipal. Ha començat la seva precampanya particular, però està per veure que el seu partit el deixi seguir endavant

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here