15.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, març 27, 2024

10 apunts destacats (i molt particulars) de la Tecla 2018

Carretillada final de Santa Tecla a la plaça Corsini, espai que recupera protagonisme. Foto: Santa Tecla TGN.

Els onze dies de Santa Tecla 2018 han deixat molts moments i actuacions interessants. N’apunto a continuació una desena, els que més m’han agradat i considero més rellevants:

1. L’espectacle de Dames i Vells, immens. Només una ciutat amb la imatge (encara per a molts) de rància i apàtica com Tarragona pot gaudir d’un ball parlat d’aquestes dimensions. Sàtira i qualitat interpretativa.

2. La recuperació de la plaça Corsini com espai d’activitats diverses: des de la plaça Friki a la desena edició del ‘Balla els Balls’ passant pel final dels correfocs.

Èxit absoluta de la nit del Mercat. Foto: cedida.

3. L’èxit espectacular de la Nit del Mercat, el dissabte 15. Una combinació fantàstica de gastronomia i música. La idea ha agradat tant que s’hauria de repetir en altres moments de l’any.

4. El feliç desè aniversari de les Tecletes en un espai com el de la plaça Verdaguer, ideal per a concerts i activitats familiars.

5. L’espaterrant Mostra de Folklore Viu, organitzada enguany per la Víbria. Excel·lents els grups convidats. Un dels actes imprescindibles de cada any.

Nous vestits al Retaule de Santa Tecla. Foto: Ram Giner.

6. Els vestits renovats del Retaule de Santa Tecla: la representació del dia 20 a la Catedral va resultar magnífica i demostra l’interès de l’Esbart Santa Tecla per no quedar-se estancat.

7. L’infern a la plaça de les Cols: la celebració dels 35 anys del Ball de Diables, en general, i la carretillada espectacular de la nit del dijous 20, en particular, mereixen l’aplaudiment de la ciutat.

El Ball de Diables celebra 35 anys amb una carretillada a la plaça de lea Cols. Foto: Hèctor de la Salud.

8. Els sons magnífics de l’Entrada de Músics al portal del Roser, aquell moment de la vigília que t’aboca a les hores més intenses de la Festa Major.

9. El ritme àgil i precís de les 4 colles castelleres de la ciutat. Ho van tornar a demostrar el migdia de Santa Tecla: les dues primeres rondes es van completar en poc més d’una hora.

El grup de gralles La Virolla, que celebra 5 anys, un dels participants a l’Entrada de Músics pel portal del Roser. Foto: Ricard Lahoz.

10. L’espai Santa Teca, un pèl apartat de les rutes més transitades, ha esdevingut al col·legi d’Arquitectes un punt de trobada d’un públic alternatiu que busca altres músiques i ambients.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here