13.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 20, 2024

Dídac Nadal juga la carta del relleu generacional

El programa ‘Tribuna Tarragona’ amb Dídac Nadal, des de l’estudi de realització. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Una nova generació de polítics crida a la porta. Amb aquesta idea central, Dídac Nadal es presenta a les eleccions municipals de l’any que ve. Però, liderant quina candidatura? Ell encara no en sap el nom: PdeCAT? Junts per Catalunya? La Crida? L’antic espai convergent està tan remogut que es fa difícil aclarir la sopa de lletres.

 

Nadal té al davant dos grans reptes interns: superar aquesta confusió de noms i revertir uns resultats que han anat cada cop pitjor per a un espai polític que va ostentar l’alcaldia de Tarragona durant divuit anys (1989-2007). Per això, probablement, el fill de l’alcalde Nadal prefereix mirar fora del partit i parlar d’un canvi generacional: “El model de ciutat que planteja la meva generació no té res a veure amb el de Ballesteros“.

EL PORTAVEU DEL PDECAT DIU QUE EL SEU PROJECTE DE CIUTAT NO ÉS EL DEL SEU PARE

Al programa ‘Tribuna Tarragona’ -que coproduïm Ràdio Ciutat de Tarragona i FET a TARRAGONA- he vist un Dídac Nadal desacomplexat pel passat familiar. Sap que la figura del pare el beneficia i el perjudica. En quina mesura? Difícil de dir. Ell creu que el beneficia molt més, pel llegat i per la comparació amb Ballesteros. Però no té cap inconvenient en afirmar que Joan Miquel Nadal va estar massa anys a l’alcaldia i que el seu projecte de ciutat no és la continuació del projecte del seu pare.

 

Nouvingut al món de la política, amb només vuit mesos de regidor al Palau Municipal, Dídac Nadal ha d’aprendre molt, però està fent un curs intensiu a tota velocitat. Dubta, pregunta, consulta, s’interessa per qualsevol tema…Se’l veu a tot arreu i més d’una vegada deixa en evidència l’absència dels responsables socialistes a l’equip de govern en actes d’entitats i col·lectius.

Moment previ a l’entrevista. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Nadal s’apunta a la moda imperant en totes les forces polítiques locals, menys a can PSC. El missatge és clar: cal cuidar i millorar l’espai públic i la neteja, apropar-se als barris i als seus veïns, escoltar les seves reivindicacions i proposar plans de xoc per aturar la progressiva degradació de la ciutat. Ho veu gairebé tothom, fins i tot el PP, soci minoritari del govern de coalició amb els socialistes.

 

Seguint aquesta línia, el portaveu del PdeCAT planteja un Pla Estratègic per determinar les carències de tots els carrers de la ciutat. “Tarragona necessita una reparació per la falta de manteniment en els anys de Ballesteros”, diu Nadal. “L’empresa de neteja no està fent la feina de manera rigorosa i el govern de la ciutat no l’està fiscalitzant”, denuncia. “Tarragona no té alcalde, no parla amb les persones, no se’l veu enlloc, incompleix els seus compromisos, no és creïble”, remata buscant el cos a cos amb el socialista.

 

Una conclusió final. L’argumentari del Dídac recorda sovint el del pare: “El meu espai polític és Tarragona”. “La meva fixació és Tarragona”. “Plantejo un programa polític amb un sol nom: Tarragona”. Torna el tarragonisme radical i brillant? 

 

AQUÍ PODEU VEURE L’ENTREVISTA SENCERA A DÍDAC NADAL I LA TERTÚLIA POSTERIOR AMB LES PERIODISTES SARA SANS I CARINA FILELLA:

 

http://rctgn.cat/didac-nadal-lajuntament-necessita-un-canvi-generacional/?fbclid=IwAR0T-OYmJT7iCKnewYTflPM21SedL–gPJlvx76KXgx6Md8Iac-lotQEwyc

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here