16.7 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

Arga Sentís i un espai polític per definir

Un moment previ a l’entrevista a Arga Sentís al ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Arga Sentís està de sortida. A punt de tancar una etapa de vuit anys com a única regidora d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, no vol ficar-se en el futur del seu espai polític. No tenen ni cap de llista, ni candidatura, ni programa electoral conegut. Una indefinició i un ritme en la presa de decisions que poden penalitzar un àmbit a l’esquerra del PSC que sempre ha estat molt feble a la plaça de la Font.

 

“No vull interferir en un procés democràtic d’elecció de la candidatura”, assegura Sentís en l’entrevista d’aquest dimarts al programa ‘Tribuna Tarragona’, una coproducció de Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA. “Seria millor tenir candidat perquè tots estan en precampanya, però això requereix el seu temps i s’ha de ser capaç d’articular un projecte de ciutat”, afegeix la portaveu municipal, que no vol embolics.

LA REGIDORA D’INICIATIVA NO ES MULLA SOBRE EL FUTUR DELS ‘COMUNS’ A TARRAGONA

No utilitza la primera persona del plural quan parla del futur d’aquest espai encara per definir. De fet, la regidora recorda que representa unes sigles determinades (ICV-EUiA) amb les quals es va presentar el 2015 i reconeix que durant aquests gairebé quatre anys, “no hi havia un espai polítc amb qui coordinar-se” i que ha faltat “predisposició per acordar línies d’actuació” entre tots.

 

Frustrada i impotent en ocasions, Sentís qualifica de “greu error” que no s’acordés un govern d’esquerres a principi d’aquest mandat amb PSC, Esquerra, i fins i tot, la CUP. “Era molt difícil, però factible”, diu. El resultat del desacord és un govern de socialistes i populars, “unió de debilitats” que només ha servit -segons ella- per dur a terme el gran projecte de Ballesteros: els Jocs, que “ni tants sols ens han portat autoestima”.

Sentís: “la ciutat té les mateixes mancances i reptes que abans dels Jocs”

L’argumentari d’oposició sense estridències és força variat:

“El bus gratuït no és una mesura social i no soluciona el problema de mobilitat que s’ha de plantejar amb una visió metropolitana”.

“Hi ha un problema evident de neteja i cal revisar-ne el contracte”.

“Tenim les mateixes mancances i reptes que abans dels Jocs, i s’ha oblidat la gestió del dia a dia”.

“No hi ha un projecte de futur definit. Estem esperant que algú de fora, com IKEA, porti diners i ens tregui de pobre”.

“Cal tenir un model econòmic diversificat: indústria puntera; turisme de qualitat i cultura”.

 

Però l’oposició de l’Arga durant aquests quatre anys ha semblat més aviat difusa i poc contundent amb PSC i PP. Abanderada dels posicionaments federalistes i anti-independentistes, Sentís s’acomiada de la vida política municipal lamentant les dues Tarragones “polaritzades” (centre-perifèria) i que a la campanya es parlarà molt de temes nacionals i molt poc de temes socials i de ciutat.

 

AQUÍ PODEU VEURE EL PROGRAMA SENCER.

ENTREVISTA A ARGA SENTÍS I TERTÚLIA AMB LES PERIODISTES CARLA POMEROL I ESTHER CELMA:

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here