13.8 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

Carles Castillo vol un altre PSC, al carrer i a l’esquerra

Carles Castillo, a la dreta, respon les preguntes del programa ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Desinhibit, desacomplexat, sense pèls a la llengua i en plena forma. Carles Castillo no amaga les seves opinions ni mira d’endolcir-les per no molestar. Al contrari, és directe i -quan cal- fa autocrítica interna del seu partit. El diputat del PSC al Parlament ha passat aquest dimarts pel ‘Tribuna Tarragona’ i ha deixat un munt de titulars.

 

D’entrada, en destaco dos.

En clau catalana: “Tornaré a les presons per veure Junqueras, Forcadell i Bassa després de Nadal”.

 

I en clau local: “Hem de sortir més al carrer, estar a la trinxera i recuperar el contacte amb els veïns”.

 

Castillo ha passat pel programa d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona i Fet a Tarragona i ha demanat al seu partit un “gir a l’esquerra desacomplexat” després de tres anys de pacte municipal amb el PP. I en relació a l’alcalde  -“un mag del contacte personal”, segons la seva pròpia definició- l’ha emplaçat a no tancar-se i sortir al carrer: “La gestió diària se’ns ha menjat”.

EMPLAÇA ELS SEUS COMPANYS DE TARRAGONA A SORTIR AL CARRER I TENIR MÉS CONTACTE AMB ELS VEÏNS

No amaga Castillo una “certa incoherència” en l’acord de govern amb els populars i que això pugui erosionar el suport electoral socialista. Reconeix que els Jocs “no s’han aprofitat prou” i que el consistori ha de tenir “un control més ferm de l’empresa de neteja”. Pel que fa al futur, assegura que “avui” no es planteja anar en la candidatura de Ballesteros, però reconeix que li encantaria que a Tarragona hi hagués el proper mandat un “govern transversal” amb PSC, ERC i comuns.

 

El Carles Castillo tal com raja no té pudor en dir que vol tornar a visitar Junqueras a la presó (va ser el primer socialista que el va anar a veure a Estremera) i que, a més, anirà a veure les “preses oblidades” Carme Forcadell (El Catllar) i Dolors Bassa (Figueres). Un “gest personal, humà” que va en la línia d’entendre la posició dels quatre líders independentistes que han començat una vaga de fam.

EL DIPUTAT SOCIALISTA ANUNCIA QUE ANIRÀ A LES PRESONS A VISITAR JUNQUERAS, FORCADELL I BASSA

Tot i ser conscient que la seva postura no agrada a molts dins del PSC, el diputat tarragoní deixa anar frases contundents: “Els dos milions d’independentistes no desapareixeran a hòsties”. “Si algú creu que amb penes de 25 o de 5 anys s’arreglarà el problema, està molt equivocat”. “Em temo que la sentència serà dura, impresentable”.

 

Amb aquest panorama, Castillo defensa el diàleg com a única eina, deixar de dir coses gruixudes i començar a parlar per trobar punts d’acord entre totes les forces polítiques. I aquí, encara, el socialista fa una darrera autocrítica: “El PSC vol fer de pont, però avui el partit trepitja més d’una banda [constitucionalisme] que de l’altra [sobiranisme]. Hem de recuperar l’esperit fundacional catalanista”.

 

AQUÍ PODEU VEURE EL PROGRAMA SENCER, QUE INCLOU UNA TERTÚLIA AMB ELS PERIODISTES SARA SANS I ROBERTO VILLARREAL:

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here