14.3 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Francesc Roca aposta per més proximitat i innovació

Francesc Roca durant l’entrevista al programa ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de TGN.

Francesc Roca es va presentar el 2015 com a independent a la llista de Josep Fèlix Ballesteros. Amb una trajectòria reconeguda àmpliament en el món educatiu, va passar de la direcció de l’institut Comte de Rius a la direcció de dos departaments rellevants al govern de la ciutat: Educació i Desenvolupament Econòmic. Posteriorment, l’alcalde li va encarregar que desllorigués la ‘patata calenta’ del Banc d’Espanya.

 

Gairebé quatre anys després, Roca és militant del PSC a Tarragona i un dels regidors socialistes més ben valorats a l’equip de govern. De tracte afable i discret, ha aconseguit una de les fites importants del mandat: la remunicipalització de la gestió de totes les escoles bressol públiques de la ciutat. I ha estat pilotant el projecte del Banc d’Espanya que aquest dijous presenten l’alcalde i la rectora de la URV com a regal de Nadal.

EL RESPONSABLE D’EDUCACIÓ ÉS UN DELS REGIDORS DEL GOVERN MUNICIPAL MÉS BEN VALORATS

Diu que dubta per “raons familiars” sobre si repetir o no a la llista de Ballesteros, però aquest dimarts a l’entrevista al programa ‘Tribuna Tarragona’ (coproducció de Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA) l’he vist amb ganes i amb discurs. I, encara més important, amb idees pròpies que van més enllà del discurs oficial de partit. Roca té una visió de la ciutat que passa bàsicament per dos conceptes: proximitat i innovació.

 

Sense fer escarafalls i sense voler criticar la gestió del govern, Francesc Roca ha deixat anar unes quantes declaracions d’intencions:

 

“Hem de millorar en la micropolítica. Apropar-se a la ciutadania amb petits projectes”.

 

“Recuperaria la figura de regidor de barri, després de la meva experiència d’uns mesos a la zona de Llevant”.

 

“Tarragona està millor que fa 4 anys, però hi ha molt marge de millora“.

 

“Tenim grans reptes per fer una ciutat més sostenible i més pensada en les persones. Crec cada vegada més en zones per a vianants”.

 

“Hi ha punts a millorar en la gestió directa municipal de les escoles bressol, però crec fermament en el servei públic”.

 

“L’escola Ponent ha de ser en el futur un institut escola que tingui com a referent l’esport i la salut i s’aprofiti d’estar al costat de les instal·lacions esportives dels Jocs”.

 

“Seria desitjable mandats de sis anys als consistoris per tenir prou temps per fer realitat els projectes”.

ROCA DIU QUE EL BANC D’ESPANYA “HA DE SER EL REFERENT QUE NECESSITA LA CATALUNYA SUD”

I sobre el Banc d’Espanya, el projecte que ha comandat en solitari en els darrers dos anys, afirma:  “L’edifici ha de ser l’espai referencial que necessita la regió del coneixement Catalunya Sud”. Un espai on es trobin administracions, empreses, centres universitaris i ciutadania. El projecte, però, encara sembla verd en l’aspecte del finançament, a la recerca del suport d’Europa.

 

En qualsevol cas, és un punt d’inflexió per una història que Tarragona arrossega des del tancament del Banc d’Espanya fa 15 anys. La lliçó que en treu Francesc Roca és precisa i contundent: “Quan recuperes un edifici emblemàtic com aquest, has de tenir aviat un projecte a punt”.

 

MIREU I ESCOLTEU AQUÍ EL PROGRAMA SENCER: ENTREVISTA I POSTERIOR TERTÚLIA AMB NÚRIA RIU I JONATHAN OCA:

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here