15.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 23, 2024

Villamayor 2023

Javier Villamayor, al ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Després de dos mandats i vuit anys a l’equip de govern municipal de Tarragona, Javier Villamayor se’n va a casa, però deixa una porta ben oberta per tornar a l’Ajuntament amb forces renovades el 2023. El regidor que semblava destinat a succeir Ballesteros al capdavant del PSC fa una aturada tècnica –“vull fer de pare i tornar a estudiar”– sense abandonar la política, “una passió que porto a la sang”.

 

Villamayor ha passat aquest setmana pel ‘Tribuna Tarragona’, el programa d’entrevistes que coproduïm Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA. L’he vist metafòricament amb les maletes a punt, amb ganes de marxar, d’oxigenar-se lluny del dia a dia local, potser perquè constata l’esgotament de l’equip de govern després de 12 anys de Ballesteros a l’alcaldia, o perquè ell mateix s’ha esgotat amb la polèmica gestió dels Jocs Mediterranis.

El regidor del PSC deixa la porta oberta a tornar d’aquí un temps a la primera línia política

L’encara regidor posa una nota de “notable alt o excel·lent” al govern actual, cita com a noms propis els de Josep Maria Milà, Francesc Roca i la independent Elvira Ferrando, però de cara al futur aconsella als seus companys “incorporar a la llista persones significatives de la societat civil i disposar de professionals formats, amb experiència i vocació de servei públic”. Diu Villamayor que “Tarragona no és una ciutat fàcil” i que necessita “un equip potent a l’alçada dels reptes”. L’ha tingut aquests últims 4 anys?

 

“Si el partit creu que puc jugar un paper el 2023, el jugaré”, assegura el polític socialista. Preveure què passarà d’aquí quatre anys només pot ser un joc o un entreteniment, però és clar que Javier Villamayor s’allunya momentàniament del focus per tornar -si cal i l’entorn l’afavoreix- al front d’un PSC tarragoní renovat, modern i valent.

Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

De moment, se’n va amb la sensació d’“objectiu complert” i d’haver-hi deixat la pell. Sobre els Jocs, cap autocrítica ni del retard ni de la imatge de Tarragona transmesa al món. Villamayor els defensa com una contribució a la transformació de la ciutat: “Malgrat els entrebancs econòmics i la inestabilitat política, hem arribat a la meta i deixem un llegat, l’Anella Mediterrània, que serveix per recosir els barris de Ponent. Amb l’excusa dels Jocs disposem d’uns equipaments que no teníem abans”.

 

Això sí, Villamayor lamenta la “falta d’unitat política” interna al voltant dels Jocs i la “falta de recursos per a la promoció”, cosa que explicaria el poc entusiasme del tarragonins amb la cita esportiva del 2018. Bon professional de la política i l’argumentació ben apresa, el regidor del PSC esquiva les qüestions més compromeses. Ara caldrà veure si la gestió dels Jocs passa o no factura electoral.

 

Aquí podeu veure l’entrevista sencera i la tertúlia posterior amb els periodistes Octavi Saumell, del Diari de Tarragona, i Dídac Montoliu, de Tarragona digital:

 

https://rctgn.cat/villamayor-la-infraestructura-dels-jocs-va-ser-molt-austera/

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here