15.8 C
Província de Tarragona
Dijous, març 28, 2024

Els cops d’efecte de les llistes de Ballesteros

Berni Álvarez, entrenador del CBT, parla amb els seus jugadors al pavelló del Serrallo en una imatge captada el 2016. Foto: David Oliete.

El primer cop d’efecte de Josep Fèlix Ballesteros a l’hora de confeccionar les llistes electorals el va donar el 2007 quan va col·locar de número 3 com a independent  Josep Lluís Navarro, una persona molt estimada i reconeguda per la seva feina a l’Autoritat Portuària. Un cop elegit alcalde el juny d’aquell any, Ballesteros va lliurar a Navarro la cartera d’Urbanisme per aplanar la crispació que hi havia en aquells moments en molts sectors veïnals de la ciutat per la redacció del POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) durant l’etapa Nadal.

 

Dissortadament, Navarro va morir el 24 de setembre, el dia de la Mercè, mentre Tarragona vibrava amb els pilars caminant, i no va poder culminar la seva gestió municipal. En aquella llista, també va accedir com a independent al número 7 l’advocat Xavier Tarrès, que va liderar diversos departaments al llarg de dos mandats (va succeïr Navarro a Urbanisme), però es va anar distanciant dels socialistes amb el pas del temps.

DES DEL 2007, EL POLÍTIC SOCIALISTA FITXA INDEPENDENTS PER GUANYAR SUPORT ELECTORAL

Per cert, obro parèntesi: el 2007 van accedir al govern municipal dins la llista del PSC tres dones que avui ja no hi militen o s’hi han distanciat clarament: Carme Crespo, Sandra Coloma i Victòria Pelegrín. Sigui pel pacte de govern amb el PP o per l’actuació de Ballesteros el dia del referèndum de l’1 d’octubre, aquestes regidores avui no donen suport als socialistes. Un altre motiu que hauria de fer reflexionar els seus dirigents.

 

Tornant als cops d’efecte electorals, el 2011 Ballesteros va atraure a la seva llista a la millor atleta de Tarragona de tots els temps, Natàlia Rodríguez, que es va situar al número 4 i va ser designada regidora d’Esports. El prestigiós advocat Paco Zapater, al número 2, va portar la cartera de Relacions Ciutadanes. I des del número 10 de la candidatura la també independent Patrícia Anton va dirigir les àrees de Comerç i Turisme. La Natàlia només va durar uns mesos al govern. Zapater va completar el mandat, però sense intenció de seguir. I Anton es va quedar fora del consistori al cap de 4 anys.

L’ARRIBADA DE BERNI ÁLVAREZ A LA LLISTA DEL PSC RECORDA EL FITXATGE DE NATÀLIA RODRÍGUEZ EL 2011

Perquè el 2015, el cop d’efecte de Ballesteros va ser el fitxatge de número 2 d’Elvira Ferrando, una dona molt vinculada al teixit associatiu de Tarragona, especialment de la Setmana Santa, i moderadament catalanista. Ferrando ha gestionat el tram final del projecte del Mercat i l’àrea de Relacions Ciutadanes. L’altre independent va ser Francesc Roca, director de l’institut Comte de Rius, que ha dirigit Ensenyament i Promoció Econòmica.

 

Ara, el 2019, Ferrando marxa i Roca (ja militant) puja del número 9 al 7 de la llista. Poca recompensa a la bona feina. Perquè, un cop més, Ballesteros ha buscat el cop d’efecte per damunt de premiar el millors. Ho ha intentat fitxant una dona no afiliada al PSC per al número 2, però li ha donat carbasses i ha acabat situant just darrera seu una representant pura i dura del partit: Sandra Ramos. Queda clar que no hi ha estratègia.

BALLESTEROS NO HA TROBAT UNA DONA NO AFILIADA PER AL NÚMERO 2 I HA ACABAT POSANT-HI SANDRA RAMOS

El fitxatge estrella, aquesta vegada torna a ser un esportista, Berni Álvarez, que se situa al 5, amb la intenció de liderar l’àrea d’Esports, igual que va fer durant poc temps Natàlia Rodríguez. I al 8 entra la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns, Cristina Berrio, que ha dimitit d’un càrrec que ostentava fa pocs mesos.

 

Al cap de dotze anys, Ballesteros continua fitxant com si d’un club de futbol ric i sense criteri es tractés, però es tanca més dins l’aparell de can PSC: Pau Pérez i Begoña Floria (que l’acompanyen des del primer dia), i ara Sandra Ramos. Veurem si aquesta combinació de vella guàrdia pretoriana amb un parell d’externs a la política li dona resultats.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. En cas que Ballesteros revalidés l’alcaldia, Berni Álvarez està inhabilitat per exercir de regidor d’Esports pel seu clar vincle amb el CBT. Ras i curt. Encara que a can Ballesteros pot passar de tot, però si Berni acaba sent regidor d’Esports seria un encàndol majuscul. La millor consellera d’Esports que pot tenir l’Ajuntament de Tarragona és la Elisa Vedrina. Si el pacte es manté després del 26M, és la millor opció. Ha fet una feina molt bona, continuant la que va iniciar la desapareguda Marbel Negueruela, i el que necessita la conselleria d’Esports és una continuïtat que des que va marxar José Cosano i fins la entrada del PP a la conselleria no és tenia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here