17.9 C
Província de Tarragona
Divendres, març 22, 2024

Ha canviat molt Tarragona en 40 anys?

Portada del número 34 del ‘Fet a Tarragona’. Autor: David Oliete.

Molt aviat farà quaranta anys: el 3 d’abril de 1979 van tenir lloc les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura i, per tant, els ciutadans van tenir l’oportunitat d’escollir els seus representants als ajuntaments per primer cop des de la República.

 

Camí de l’onzena convocatòria electoral en clau local, la del 26 de maig de 2019, al FET a TARRAGONA ens preguntem pel nivell de progrés, canvi i transformació que ha viscut la ciutat al llarg d’aquestes quatre dècades.

COMMEMOREM ELS 40 ANYS DE LES PRIMERES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES

Hem triat quatre àmbits que considerem rellevants per tractar-los en diferents reportatges del número 34 de la revista:

 

– La relació del centre amb els barris de la perifèria.

– La transformació a mitges del front marítim.

– L’eclosió del patrimoni lligada a la recuperació de la Part Alta.

– L’evolució cultural en oferta i equipaments.

 

Hem triat professionals de diferents àmbits perquè aportin les seves reflexions en clau de present i futur: Joan Tous, Xavier Climent, Rafael López-Monné, Carlos Montejano, Emili Samper, Joaquin Ruiz de Arbulo, Ramon Aloguin, Marta Serrano, Joan Cavallé, Alfred Fort, Anna Magarolas, Nei Torrell, Oriol Grau.

Així era el 1978 l’entorn de l’avinguda Roma i l’actual parc de la Ciutat. En primer terme, la urbanització dels carrers Enric d’Ossó i Vidal i Barraquer. Foto: Anton Roca.

A més, al dossier publiquem diverses fotografies de finals dels anys 70 realitzades  per Anton Roca Pentinat, un fotògraf aficionat que porta més de 40 anys retratant l’evolució urbanística de la ciutat. Roca suma més de 2.500 imatges que expliquen la transformació de Tarragona i com ha anat creixent, especialment a la zona de Pere Martell-Tabacalera i als voltants de Joan XXIII.

A LA REVISTA PUBLIQUEM FOTOS DE TARRAGONA D’ANTON ROCA REALITZADES A FINALS DELS 70

Et convidem a llegir amb calma aquests i altres continguts que formen part del número 34 del FET a TARRAGONA.

 

Elaborar continguts periodístics de qualitat com aquests requereixen temps i bons professionals. Per això, et convidem a donar suport al FET a TARRAGONA a través de la subscripció anual de 30€:

 

Subscriu-te al FET

 

 

 

 

La revista també la pots comprar a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc el Miracle (Via Augusta, 8).

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here