17.7 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

La llengua, la “xusma” i Alejandro Fernández

Concentració davant la seu del PP a la Rambla Nova contra el projecte de llei educativa del ministre Wert (foto de la CUP)
Concentració davant la seu del PP a la Rambla Nova contra el projecte de llei educativa del ministre Wert (foto de la CUP)

Un polític que aspira a ser alcalde de Tarragona no pot qualificar de “chusma” els que opinen d’una manera diferent a la seva. Alejandro Fernández s’ha passat de frenada en el seu comentari a Facebook. És intolerable que un diputat al Congrés i representant de la formació política que va guanyar les eleccions a Corts de fa un any insulti els que han decidit manifestar-se davant la seu del PP.

Darrera de les 300 persones que s’han concentrat aquest dimarts a la Rambla Nova de Tarragona hi ha milers de ciutadans (la gran majoria de la societat civil i els partits polítics) i gairebé tota la comunitat educativa, defensant el model d’immersió lingüística implantat fa 30 anys al nostre pais.

L’escrit d’Alejandro Fernández a les xarxes socials desprén un estil prepotent quan afirma que convida als manifestants a gaudir per trobar-se davant la seu del partit que més creix a Tarragona i que aglutinarà la majoria dels tarragonins. I anima els seus seguidors a continuar creixent perquè “som la veritable majoria de Tarragona”.

Això últim encara s’ha de demostrar en unes eleccions catalanes i en unes eleccions municipals. Fa un any i mig quan els tarragonins van anar a les urnes a escollir el seu ajuntament, no van triar Alejandro Fernández com a alcalde, i el PP es va quedar molt lluny del guanyador Josep Fèlix Ballesteros.

S’imaginen que aleshores (juny de 2011) hagués tirat endavant el pacte CiU-PP per repartir-se l’alcaldia de Tarragona? Alejandro Fernández seria ara l’alcalde. Tractaria de “chusma” els que es manifesten contra el projecte de llei educativa del ministre Wert? Cap a on miraria Victòria Forns i els seus companys de CiU a l’hipotètic govern municipal? Sort que això és política-ficció!

Alejandro Fernández és un “polític de raça”, amb arguments sòlids, bona dialèctica i talla per ser líder. El conec des de fa anys i te molt camí per recórrer. Però si aspira realment a ser alcalde de Tarragona el 2015 haurà de contenir-se en alguns comentaris i no comportar-se com un “hooligan” del PP. El menyspreu d’avui a molts tarragonins ha fet créixer encara més el projecte sobiranista.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

5 COMMENTS

  1. De la mateixa manera que Alejandro va exigir al regidor Castillo demanés disculès quan va dir que uns veins de Tarragona eren uns “Pijos” , ara s’hauria de disculpar ell.

  2. Així que en té ocasió, la gent deixa anar el que realment creu, i això defineix les persones. Ja diu l’evangeli que el que embruta l’home no és el que entra a la seva boca, sinó ALLÒ QUE SURT DE LA SEVA BOCA.
    Aquesta dita s’aplica perfectament al cas que comenteu. I ens ensenya a ser més savis.

  3. Pels seus fets els coneixereu, diu la dita.
    Tot i aixo al darrera d’aquestes paraules també hi ha la responsabilitat dels qui els vota.
    No n’aprendrem mai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here