13.7 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Castaño: “Tarragona homenatjarà els deportats als camps nazis”

Manel Castaño, a l’entrevista d’aquest dimecres a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Per primera vegada, la ciutat de Tarragona farà un reconeixement als deportats als camps de concentració i extermini nazis. El programa de memòria històrica que impulsa l’Ajuntament dedicarà els seus esforços aquest 2022 a donar a conèixer la realitat que van viure alguns tarragonins en el període de 1939 a 1945 sota el règim de Hitler.

l’ajuntament localitza 40 tarragonins que van patir el nazisme

El regidor responsable de Memòria Històrica, Manel Castaño, ho ha anunciat aquest dimecres al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona. Castaño ha detallat que han localitzat una quarantena de deportats i que han pogut esbrinar el lloc de residència d’una quinzena d’aquestes persones.

En aquesta línia, un dels actes simbòlics serà col·locar una llamborda de bronze davant de cada casa on van viure aquests tarragonins que van patir el nazisme. Cada llamborda inclou el nom de la víctima i el camp de concentració on el van tancar. El regidor remarca que “Tarragona li devia un homenatge a aquestes persones”.

a partir d’abril s’organitzaran diverses activitats i reconeixements

El programa, a partir del mes d’abril, inclourà conferències, presentacions de llibres i altres activitats. De moment, el tema dels deportats tarragonins ja s’està treballant a les aules d’alguns instituts com el Sant Pere i Sant Pau, Tarragona i Martí i Franquès. Els alumnes realitzen unes activitats preparades pel Memorial Democràtic i al final del curs exposaran tota la feina realitzada en una jornada d’homenatge a les víctimes del nazisme.

En la mateixa entrevista, Manel Castaño ha explicat projectes i programes de les àrees de la seva competència d’Educació i Ocupació.

I pel que fa a la situació política amb pressupostos prorrogats, el regidor d’Esquerra ha destacat la capacitat del govern en minoria per dialogar amb altres formacions i tirar endavant el primer modificatiu de crèdit d’aquest 2022. També ha valorat positivament la proposta dels socialistes i la seva “actitud responsable” que garanteix un vot majoritari al ple. Confia, però, que la ciutat compti amb uns pressupostos nous gràcies al suport d’En Comú Podem.

Aquí podeu escoltar íntegra l’entrevista a Manel Castaño.

Castaño: “Homenatgarem als deportats tarragonins als camps nazis”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here