Advertisement Advertisement
18.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, novembre 28, 2023

Pàdel amb el Dream Team

Adrian Biglieri i Albert Luque en un punt d'un dels partits
Adrian Biglieri i Albert Luque en un punt d’un dels partits

Arribar a un esdeveniment esportiu quan et conviden a participar en qualsevol torneig sempre té aquell punt de sorpresa i de saber a qui et trobaràs davant, encara que el torneig en qüestió hagi de ser una patxanga.

L’esperit competitiu que gairebé tots tenim quan ens vestim de curt ens fa que les ganes de guanyar i la por al ridícul ens donin aquell punt més d’entrega necessari alguns cops per arribar on la qualitat no arriba.

El fet de portar una pala a la mà i que el pàdel no sigui un esport, en principi, individual, fa que s’accentuï encara una mica més aquest esperit d’entrega per a poder ajudar al teu company de pista i no estar demanant perdó durant uns quants sets. Al costat tenim mites dels cromos de Panini com Julio Salinas, Victor Muñoz, Santi Ezquerro o Albert Luque i mites més propers que també hem enganxat en algun àlbum com Antoni Pinilla o Berni Álvarez.

Noms tots ells convidats al Pro-Am que s’organitza previ a la fase final del XXI Campionat de Catalunya de Pàdel que es fa a Tarragona, a les pistes del TPI (Tarragona Pàdel Indoor), i que aquest cap de setmana viurà la part definitiva del quadre.

padel2
Antoni Pinilla i Victor Muñoz dos dels convidats al Pro-Am. Foto:TPI

Un quadre on hi trobem a les millors parelles de Catalunya que aprofiten també per a compartir una estona amb els que ens iniciem en la matèria i de cop i volta et trobes a la pista compartint costat amb Marta Marrero i contestant a pilotes de Luis Ferrini sense saber com. No massa lluny dos números 1 del rànquing, Adrian Biglieri i Lucia Sainz, també s’apunten a la festa per a demostrar que això del pàdel sembla molt més fàcil quan els veus jugar a ells.

LA MODA DEL PÀDEL

Lluny queden aquells anys on el pàdel semblava un esport reservat a les elits i on la imatge de Jose Maria Aznar era com una icona d’aquest esport. Ara el pàdel és un dels esports de moda a Tarragona i arreu de Catalunya.

De fet l’estat espanyol és dels pocs territoris europeus on es practica un esport molt més arrelat a l’Amèrica del Sud i darrerament també als Estats Units i Canadà.

Encara que l’invent originari s’atribueix a un antic esport mexicà evolucionat a Espanya a finals de la dècada dels setanta, Argentina és la principal potència d’aquest esport emergent on el pàdel només és superat pel futbol en nombre de practicants i seguidors.

Pista prinicipal del TPI
Pista prinicipal del TPI

Tarragona s’ha convertit en els darrers anys en un dels punts neuràlgics del pàdel català.

El Tennis Tarragona, el Tennis Park i el Tarragona Pàdel Indoor (TPI) són els tres principals clubs de la ciutat on aquest esport aplega al major nombre de llicències federades i d’aficionats amateurs. En total a la demarcació hi ha 1400 llicències i vint-i-vuit clubs afiliats a la Federació Catalana de Pàdel.

Les dades semblen marcar una tendència que apunta que pot seguir augmentant tot i que sense la estratosfèrica progressió que ha tingut en els darrrers anys.

 

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here