14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

Romà Cunillera al país de Tintín

Romà Cunillera a Eupen, amb l'equipació del seu equip, on treballa de preparador físic
Romà Cunillera a Eupen, amb l’equipació del seu equip, on treballa de preparador físic

En els fabulosos anys vint, l’historietista Hergé dibuixava i escrivia les aventures de Tintín i Milú, protagonistes d’un dels còmics més populars encara en ple segle XXI. Tintín, un periodista poca cosa, intrèpid i amb el nas ficat a tot arreu, viatjava compulsivament a països que Hergé no havia trepitjat mai i que eren molts cops fruit de la seva imaginació.

Com Hergé en aquella època gloriosa abans del crac del 29, Romà Cunillera, mogut per la crisi en què es troba immers el futbol  a l’Estat espanyol, va decidir fer les maletes per conèixer món. Eupen, destí de Romà Cunillera, és una ciutat belga de poc més de divuit mil habitants, situada a la part valona, però amb una singularitat: a Eupen la primera llengua no és el francès com li pertocaria per regió, ni el flamenc, llengua majoritària a Bèlgica, sinó que forma part de la comunitat germanòfona de la Valònia oriental  (…)

 

Aquest és un fragment del reportatge dedicat al tarragoní Romà Cunillera, que forma part del segon número de la revista FET a TARRAGONA.

La revista la podeu trobar a: Llibreria La Capona, Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Espai Turisme (carrer Major), Cal Matias (Serrallo), El Lloro i La Cocotte.

Us podeu fer subscriptors de la revista per només 30 € l’any i la rebreu còmodament a casa. Per complimentar la subscripció només cal clicar aquí 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here