11.9 C
Província de Tarragona
Dijous, febrer 22, 2024

Les cares del Carnaval, abans i ara

Marc Pedraza en el Carnaval de l'any passat (foto: Rafael López Monné)
Marc Pedraza en el Carnaval de l’any passat (foto: Rafael López Monné)

Dies i més dies de feina per només unes hores de desfilada. El carnaval a Tarragona està de moda, i les comparses més fortes compten amb moltes persones disposades a gaudir de la festa amb vestits espectaculars i coreografies molts treballades que tenen molt d’esforç al darrere. Però també hi ha gent que viu el carnaval des de la sàtira, l’humor, la crítica i la gresca.

 

Pertanyen a dos mons completament diferents i alhora similars. Tot i que podria semblar contradictori, no ho és. Els dos treballen activament al Carnaval de Tarragona però no es coneixen. Marc Pedraza ha fet del carnaval una manera de viure. Ha sigut Rei en dues ocasions i és el líder de la comparsa Escola de Ball Nou Ritme, que està en plena efervescència. Jordi Vinyoles és un cul inquiet. Sempre té idees per fer-ne alguna de grossa a Tarragona. Bé, ell i els membres de La Pipel, que per carnaval organitzen la Baixada del Pajaritu. 

(…)

Amb l’arribada dels ajuntaments democràtics, Catalunya va viure un esclat de festes populars que durant el franquisme havien estat prohibides. El carnaval n’és un exemple. A Tarragona, Miguel Angel Navarro i un ampli grup de persones van ser els encarregats de recuperar la festa el 1981 a través del Consell Municipal de Joventut que el va organitzar durant deu anys.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que dediquem al número 3 de la revista FET a TARRAGONA al Carnaval actual de la ciutat i al que es va recuperar fa més de trenta anys. La revista la podeu adquirir a Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Llibreria La Capona, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (Antic Ajuntament), El Lloro i La Cocotte. També us podeu fer subscriptors tot l’any de la revista per només 30 € i la rebreu còmodament a casa.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here