6.6 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 23, 2024

L’òpera de Mozart, a les Gavarres

Escena del "Dion Giovanni" de Mozart que es podrà veure a una vintena de cinemes catalans (FOTO: Royal Opera House).
Escena del “Dion Giovanni” de Mozart que es podrà veure a una vintena de cinemes catalans (FOTO: Royal Opera House-Actúa Comunicación).

No cal viatjar fins a Covent Garden per fruir en directe de les millors òperes i ballets de la Royal Opera House de Londres. Des de setembre de 2011 els tarragonins que ho desitgen tan sols han de desplaçar-se fins a Les Gavarres, per rememorar, des d’una butaca, el llegat d’artistes de la talla de Verdi, Wagner i Puccini. La iniciativa de la reconeguda institució londinenca, consistent a difondre internacionalment els seus espectacles per mitjà de la pantalla gran, ha convençut prop d’un miler de sales de cinema de 31 països diferents, i ha aconseguit èxits d’assistència de públic a Gran Bretanya, on el passat 12 de desembre El cascanueces va esdevenir número 1 a taquilla.

 

El próxim dimecres 12 de febrer, a les 19:45h, arriba el torn de Don Giovanni, una òpera que compta amb les notes musicals de Wolfgang Amadeus Mozart, composta l’any 1778, i que aborda la història de don Juan, l’arquetípic personatge seductor i narcicista, en la pell del qual es posa el baríton polonès Mariusz Kwiecien. Leoporello, el seu servent, que ha de suportar l’actitud neuròtica del protagonista, és encarnat pel baix-baríton italià Alex Esposito.

Don Giovanni s’emetrà en un total de 20 cinemes catalans, entre els quals destaca Ocines Les Gavarres, que enguany també ha inclòs a la seva programació els ballets del Teatre Bolshoi de Moscú. Es tracta d’una oportunitat única per reviure aquest clàssic de l’òpera, dirigit aquesta ocasió per Kasper Holten, i que compta amb reclams originals com l’escenografia, que ens situa a la Sevilla del segle XVII, i que ha estat duta a terme per Es Devlin, famosa per haver treballat en la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Londres 2012.

Cartell de l'espectacle (Font: Royal Opera House)
Cartell de l’espectacle (Font: Royal Opera House)

una invitació aLS SUBSCRIPTORS

 

Aprofitant aquest esdeveniment musical, tenim un obsequi d’Ocine Les Gavarres per als subscriptors de la revista FET a TARRAGONA. Sortejarem dues entrades per a la representació de Don Giovanni del pròxim dimecres, a les 19:45 h. entre tots els amics lectors que escriguin un correu electrònic amb la paraula ‘òpera’ a l’adreça: subscripcions@fetatarragona.cat

 

El termini s’acaba dilluns a les dotze de la nit i el sorteig tindrà lloc dimarts a primera hora del matí.

 

Aquest obsequi forma part de l’oferta complementària en matèria cultural que el FET vol oferir als subscriptors de la revista. El número 3 està a la venda a les llibreries de la ciutat i a l’Espai Turisme, del carrer Major.

 

Si encara no sou subscriptors podeu entrar a la gran família del FET clicant aquí i rebreu la revista còmodament a casa per només 30 € l’any.

 lesgavarres

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here