Advertisement
Carregant ...

L’històric bar ‘La Joya del Centro’

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Taulell del Bar La Joia, històricament instal·lat al número 32 de la Rambla (foto: ARXIU RAFAEL VIDAL RAGAZZON)

Taulell del Bar La Joia, històricament instal·lat al número 32 de la Rambla (foto: ARXIU RAFAEL VIDAL RAGAZZON)

La casa número 22 de la Rambla Nova de Tarragona ha estat lligada durant 120 anys aproximadament a una paraula: “la joia”. Als inicis fou en Josep Riola Llanes qui inaugurà el seu cafè sota la denominació de “La Joya del Centro”, va tenir com a cambrer a en Julià Duch i ja l’any 1919 en Riola li va traspassar el negoci. Després de la guerra, Julià Duch fa desaparèixer “del centro” del nom de l’establiment i perdura fins a l’any 1975 amb el nom de “La Joya”. Finalment es normalitza el seu nom i passa a ser “La Joia”.
El Bar La Joia va ser durant un grapat d’anys un referent de la joventut tarragonina: qui no ha jugat una partida als seus futbolins?, i segons l’edat qui no recorda als seus diferents titulars, des d’aquell primer Josep Riola, passant pel Julià Duch, Joan Cusidó, Jaume Miret, Tomas Gassó (segurament el més popular), després la Pepita Tomàs i fins al seu tancament amb la Nati Tomàs. Una vegada tancat el Bar La Joia, es van treure els rètols de color verd que hi havia i això ha permès que surti a la llum el primer nom “La Joya del Centro” al capdamunt de les portes,  tocant als balcons, amb una mena de serigrafia.
Pel que ha representat per la història de la ciutat, per la nostra Rambla i per a tots els tarragonins, vull fer una crida a qui calgui perquè, al marge del destí que tinguin aquests locals, es restauri la inscripció i quedi pel record i per sempre el nom de “La Joya del Centro”. Seria almenys el darrer homenatge que la ciutat podria fer per aquest indret. Tarragonins, tarragonines, de la manera que pugueu doneu suport a aquesta iniciativa.

Rafael Vidal Ragazzon


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *