8.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Una visita singular al Museu del Port

Aspecte general del Museu del Port de Tarragona, obert al públic l'any 2000
Aspecte general del Museu del Port de Tarragona, obert al públic l’any 2000

Unes 1.300 peces registrades, uns 900 metres quadrats d’exposició permanent i uns 400 metres quadrats per a l’aula d’activitats pedagògiques. Aquestes són algunes de les xifres que expliquen l’envergadura del Museu del Port de Tarragona, que està a punt de bufar les espelmes del seu catorzè aniversari. Per celebrar-ho, el FET a TARRAGONA organitza per als subscriptors de la revista una visita guiada al museu a càrrec de la seva directora, Mercè Toldrà. La visita, gratuïta, tindrà lloc dissabte 5 d’abril a les 11 del matí.

 

La passejada guiada per les instal·lacions del Museu del Port ens permetrà conèixer a fons els seus dos grans apartats: l’històric -que abarca des de l’època dels romans fins al segle XX– i el que explica les diferents activitats del Port: comercial, pesquera i esportiva. A les dependències museístiques hi ha embarcacions, estris de l’activitat portuària en diversos àmbits, documents, senyals marítims… S’hi explica com era la vida als molls, els tipus de pesca, les embarcacions, les mercaderies… De fet, un antic dipòsit de mercaderies -el Refugi 2 del Moll de Costa- és l’espai que acull el museu i també una zona d’ús intern dedicada als tallers de modelisme i restauració de peces.

 

El recinte programa entre setmana nombroses activitats adreçades als escolars i els diumenges per a un públic familiar. Aquests mesos de març i abril es realitzen cada diumenge a les 12 del migdia les activitats ‘Treballant al moll’ i una visita guiada al Museu dels Fars, al Far de la Banya, que enguany celebra el desè aniversari. De fet, el de la Banya és un far que va començar a funcionar ara fa un segle i mig. La rèplica d’una part de la seva torre s’ha instal·lat a l’entrada del Museu del Port i n’és un dels seus principals atractius.

 

En la línia d’organitzar activitats culturals per als subscriptors de la revista, encetada al gener amb les visites guiades a Tarraco amb Joaquin Ruiz de Arbulo, el FET a TARRAGONA us convida a participar d’aquesta passejada pel Museu del Port de Tarragona amb la seva directora. Si ens voleu acompanyar el dissabte 5 d’abril, només cal que envieu un correu electrònic a l’adreça: subscripcions@fetatarragona.cat La visita tindrà una durada aproximada d’hora i quart. Les places són limitades.

Aquestes dues embarcacions ocupen un lloc central del Museu del Port de Tarragona
Aquestes dues embarcacions ocupen un lloc central del Museu del Port de Tarragona
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here