7.7 C
Província de Tarragona
Divendres, desembre 3, 2021

Amb ulls ganxets: 140.000 coloms

coloms

Estimat director,

He llegit a la premsa de la vostra ciutat que l’Ajuntament s’ha proposat (per fi!) plantar cara als coloms. Rates amb ales, amic meu. Embruten de mala manera Tarragona (que mai ha estat un lloc precisament net) i es veu que n’hi ha tants com habitants té la capital. Poca broma, doncs. Teniu 140.000 ocellots la mar de ben instal·lats al Port i a la Part Alta. Podríeu plantejar-vos fer elremake de Los pájaros d’en Hitchcock.

T’explicaré una anècdota, benvolgut. Ja fa força temps, un matí que passejava d’incògnit per la Plaça de la Font, vaig veure que en un dels balcons del lateral de l’Ajuntament hi havia diversos nius de coloms. Un em va cridar especialment l’atenció, perquè l’havien construït damunt d’un compressor d’aire condicionat que, no exagero, estava cagat de dalt a baix. Em va sorprendre, clar, perquè se suposa que la llar dels qui ens manen hauria d’estar net i polit. En vaig fer una foto i la vaig enviar al Diari de Tarragona.

I me la van publicar al cap de pocs dies. I en color, tu. Durant els dies següents vaig estar fent el seguiment de l’assumpte, il·lús de mi. Vaig pensar que algú del consistori em respondria, que em donaria una explicació. Res de res. Quan no hi ha resposta en pots treure diferents lectures. Que passen de tu o que, simplement, el que els planteges se’ls en fot. Si a això hi afegeixes que quan no són coloms són paneroles, el cas és que a Tarragona esteu d’allò més entretinguts, amb segons quins animalons.

De fet, després de fer la fotografia vaig seguir recorrent uns quants carrerons de la Part Alta tot arribant a la Catedral. I creu-me, company director, vaig haver d’anar sortejant tifes de gos i de colom. Un grup de turistes, allà a la vora, s’ho mirava amb decepció, tot plegat. Senyors, si sou patrimoni de la humanitat cuideu una mica aquestes coses, que donen mala imatge. Us recomano, com sempre, que vingueu a veure com tenim Reus. La ciutat està neta com una patena malgrat que també hi tenim coloms. I uns quants borinots.

Sigui com sigui, que ara s’hi posin està bé encara que sigui un problema que ve de lluny, molt lluny. Les notícies diuen que d’entrada faran un cens (encara en sortiran més del que es pensen, què t’hi jugues?) i després posaran xarxes i gàbies per tot arreu. Per si de cas no m’hi veureu pas el pèl, per Tarragona, en un temps. Que us conec, i si un ganxet acaba tancat en una gàbia ai, mira, pobret, quina mala sort.

Ganxet emmascarat.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here