16.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 21, 2024

Herois contra la pobresa

Loli Fernández i Yolanda Poveda, a la botiga Roba Amiga del carrer Apodaca (foto: David Oliete)
Loli Fernández i Yolanda Poveda, a la botiga Roba Amiga del carrer Apodaca (foto: David Oliete)

“És aquí on es pot deixar roba de segona mà?”. Aquesta pregunta se sent sovint a la botiga Roba Amiga del carrer Apodaca, on hi treballen la Yolanda Poveda i la Loli Fernández. Totes dues eren a l’atur fa uns mesos però, gràcies a la Fundació Formació i Treball (FiT), han trobat feina i, alhora, ajuden altres persones. Solidaritat d’anada i tornada, un dels símbols de les entitats que defensen un món alternatiu al capitalisme.

 

L’atur estructural que pateix el país i l’alt percentatge de desocupats –molt per damunt de la mitjana europea– és, segons els especialistes, una de les principals causes de l’augment de la pobresa. No deixa sortir de l’exclusió el qui ja hi era i hi aboca nouvinguts que, fins fa poc, vivien fins i tot còmodament.

 

“Abans havia treballat en restaurants, però ara que he tingut aquesta oportunitat m’agrada més fer-ho en una empresa social”, diu la Yolanda, mare soltera de 36 anys. Nascuda a Falset, els serveis d’assistència la van derivar a la fundació. “La roba que venem sembla nova. Fem un procés previ de tria i neteja, però n’hi ha que ens arriba gairebé sense estrenar. També tenim parament de la llar, complements, mobles, joguines… Això fa que la clientela sigui de tot tipus”, hi afegeix la Loli. La Fundació Formació i Treball, que també gestiona a la ciutat un nou menjador social, es va fundar el 1992

(…)

 

Així comença el reportatge que publiquem al número 5 de la revista FET a TARRAGONA. Una publicació que podeu trobar als següents punts de venda: Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Llibreria La Capona, Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i El Lloro (carrer Governador González).

 

També us en podeu fer subscriptors per només 30€ l’any i rebreu la revista còmodament a casa. Podeu complimentar la subscripció clicant aquí. El FET us ofereix una altra mirada periodística de Tarragona.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here