8.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

A tres anys dels Jocs Mediterranis

Ramon Pallejà, en un moment de l'entrevista amb el 'Fet a Tarragona' (foto: David Oliete)
Ramon Pallejà, en un moment de l’entrevista amb el ‘Fet a Tarragona’ (foto: David Oliete)

Falten just tres anys per a l’obertura dels Jocs Mediterranis 2017. Aprofitant aquesta data, la revista FET a TARRAGONA -que sortirà a la venda la propera setmana- publica un ampli dossier amb el títol ‘El llegat dels Jocs’. L’objectiu és reflexionar a l’entorn d’aquest esdeveniment que, més enllà dels 10 dies de competició esportiva, hauria de servir per posicionar Tarragona en l’àmbit de la cultura, l’educació, el voluntariat, el coneixement internacional i aspectes socials, econòmics i urbanístics.

 

Això és el que aborda al llarg de 16 pàgines la revista FET a TARRAGONA, que es presentarà en públic dimarts 8 de juliol a les 20 hores al Cafè Metropol. A l’acte participarà Ramon Pallejà, director de l’àrea d’Operacions i Esports del comitè organitzador dels Jocs Mediterranis. Com explicàvem al primer número de la revista (setembre de 2013), Pallejà és ‘l’home a l’ombra’ de Tarragona 2017, un expert en la gestió d’instal·lacions esportives com les de Barcelona 92.

 

Vinculat des de petit a la natació –va ser rècord d’Espanya juvenil en 200 metres esquena-, Pallejà va impulsar una manera diferent d’ensenyar a nedar als més petits. I després vindria el salt a la gestió de piscines com les Picornell, abans d’integrar-se a l’equip directiu dels Jocs Olímpics de Barcelona o dirigir les instal·lacions del Mundial de Natació del 2003.

 

Pallejà defensa que Tarragona disposa d’una “bona xarxa d’equipaments esportius però mal distribuïts” i que “l’oferta pública és tan bona que les grans cadenes privades  no s’atreveixen a entrar-hi”. És la persona que té al cap la futura “Anella olímpica” de Tarragona, a Camp Clar. La zona que ha d’acollir un palau d’esports amb capacitat de fins a 5.000 espectadors; una nova piscina de 50 metres al costat de l’actual de 25; i una reforma de la pista d’atletisme. “És la zona ideal, perquè ja hi ha instal·lacions en funcionament i consolidades”. L’altre nucli d’equipaments se situa repartit pel centre de la ciutat: del Nou Estadi al pavelló del Serrallo, passant pel futur pavelló Sant Jordi i la Tarraco Arena Plaça, “cridada a ser el lloc emblemàtic dels Jocs”, assegura. Pensant en l’endemà, afirma que l’anella esportiva de Camp Clar –bons accessos i moltes places d’aparcament- serà “per a tota la demarcació”, unes instal·lacions de la capital al servei del territori.

 

Ramon Pallejà presentarà una revista que té com a protagonistes quatre joves esportistes tarragonins que poden obtenir grans resultats a la cita del 2017 i tres voluntaris dels Jocs que representen alguns dels perfils majoritaris en aquest col·lectiu. El FET a TARRAGONA també parla amb experts en grans esdeveniments esportius internacionals i explica la filosofia dels programes culturals i educatius que acompanyaran als Jocs Mediterranis.

subscriptors

La revista estarà a la venda dimarts 8 al Cafè Metropol i, a partir d’aquell dia, a les llibreries de la ciutat: La Capona, La Rambla i Adserà. També a Cal Matias (Serrallo), Espai Turisme (carrer Major) i la botiga El Lloro (carrer Governador González).

 

Si us en feu subscriptors, la rebreu còmodament a casa. El preu per tot l’any és de només 30 €. La subscripció la podeu complimentar clicant aquí. El FET a TARRAGONA és una revista de qualitat que dóna prestigi al periodisme i a la ciutat. Per això, volem sumar més amics als prop de 500 lectors que ja s’hi han subscrit.

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here