12 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Súmate amb dones polítiques i la perspectiva del 9-N

mujeres

Dues mestresses de casa lideren l’entitat Súmate al Camp de Tarragona. La Nicolasa Fernández i la Mara Martínez són dues dones hiperactives que han impulsat al territori aquesta associació nascuda fa un any per donar suport al procés del dret a decidir el futur polític de Catalunya. Súmate està formada per persones castellanoparlants, originàries de diferents comunitats de l’estat espanyol i que van venir aquí fa anys buscant una vida millor.

 

La gent de Súmate acostuma a ser de la més aplaudida en els actes sobiranistes que convoquen l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Així va quedar palès, per exemple, el passat Onze de Setembre en l’acte convocat al matí a la plaça de la Font. El suport de l’entitat al procés cap a la independència reforça la transversalitat del moviment.

 

Amb escassíssims recursos i molt entusiasme, la Nicolasa i la Mara han organitzat els darrers mesos alguns actes als barris de Tarragona buscant la complicitat dels ‘seus’, de les persones d’origen castellà, andalús o extremeny, a les seves postures a favor de la consulta. Ara, a falta de només 15 dies per a la data clau del 9-N, Súmate organitza el seu primer acte al centre de la ciutat.

 

Es tracta d’un debat amb la participació de cinc dones diputades al Parlament de Catalunya: Victòria Forns (CiU); Teresa Vallverdú (ERC); Núria Ventura (PSC); Hortènsia Grau (ICV-EUiA) i Isabel Vallet (CUP). Les dones de Súmate m’han demanat que presenti i moderi un debat que, necessàriament, estarà molt condicionat per l’actualitat del dia i el moment de les converses entre els partits de cara al 9 de novembre.

 

El debat tindrà lloc aquest divendres a les 7 de la tarda a la sala d’actes del Col·legi d’Advocats i Farmacèutics. Potser per la seva inexperiència en l’organització d’events d’aquest tipus, la Nicolasa i la Mara el venen preparant des de l’estiu amb moltes ganes que tot surti bé. Gent de l’ANC les ajuda en temes logístics i ara ja fan el compte enrere per ‘debutar’ a Tarragona en un acte de format gran. Un acte que arriba en una setmana clau i decisiva. Uns dies, sens dubte, apassionants.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here