Advertisement
10.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, novembre 26, 2022

Amb ulls ganxets: ‘Ni ho entenen ni ho volen entendre’

L'alcalde de Reus anuncia el trencament de l'acord de govern entre CiU i PP
L’alcalde de Reus anuncia el trencament de l’acord de govern entre CiU i PP

Estimat director,

D’entrada deixa’m felicitar-te pel vostre seguiment del 9N al Fet a Tarragona. Jo, com tants i tants altres (des de Madrit diuen que tampoc érem tants, que curiós), vaig voler participar de la festa i vaig votar. No vaig haver de fer cua perquè hi vaig anar al migdia, però vaja, amic meu, gent n’hi havia per tot arreu i ni vaig veure famílies trencades ni baralles entre uns i altres. Res s’ha espatllat i res s’espatllarà passi el que passi. La gent té força més cap que alguns polítics, està clar.

 

Anem a pams. A Madrit  ni ho entenen ni ho volen entendre. Els diaris d’esquerres de la capital de l’Imperi deien diumenge que celebraríem una “pseudoconsulta inútil”. Això, però, ho deien a la portada. Jo no en sé massa, de periodisme, però em va sobtar que les coses inútils i ximples vagin a la primera pàgina. Els altres mitjans, una micona menys comprensibles amb el dret a decidir i el procés demanaven el cap d’en Mas servit en una safata. Ai, i després tenen els pebrots de dir-se demòcrates.

 

A Tarragona, durant els dies previs, vaig notar certa expectació. Al mercat, un parell d’avis en parlaven, del 9N. Un s’expressava en català i l’altre en castellà i no, que no, benvolgut director, no hi vaig detectar odi ni tensió, entre ells. Com que els  ciudadanos i els peperus diuen que la societat està dividida… Tots dos van dir que votarien, que això de Madrit  de voler-se carregar la consulta primer i la botifarrada després tan sols els havia fet agafar més ganes d’anar a les urnes. No, en Rajoy no entén res. Tot i que entre targetes opaques i casos de corrupció i escapadetes a Canàries d’en Monago, ja va prou atabalat, ja.

 

Ara toquen eleccions. No hi ha volta enrere, i el govern central no ha fet res per impedir-ho. El cap d’en Ballesteros a Ferraz, en Pedro Sánchez, se’n va Toledo i proclama en català (que atent, oi) que ens estimen. A bones hores, reietó! Fas tard, home! Ara ja n’hi ha molts, aquí, que ni volen pacte fiscal, ni reforma de la Constitució ni altres sortides. Ja han desconnectat d’Espanya.

 

Entre d’altres coses, ho han fet perquè dia sí i dia també ens diuen el nom del porc, perquè la diferència, que pot ser sinònim de riquesa, a ells els espanta. I sobretot perquè n’hi ha molts, pelacanyes o ganxets, que quan llegim les declaracions de populars tarragonins com la Judith Heras, que diu que tot això d’engalanar de groc el balcó del Mediterrani  “és una mariconada”, ens reafirmem. Jo, amic director, en aquesta Espanya que ens menysprea no hi vull ser ni un dia més.

 

Ah, per cert. A Reus, el 9N, tampoc vaig veure gent esbatussant-se, ni banderes cremant-se, ni insults ni amenaces. Ves que no sigui que això de la Catalunya fracturada sigui una exageració.  La política sí que està fracturada. Allà, a la casa gran dels ganxets, el matrimoni de conveniència entre CiU i el PP s’ha trencat. En Carles, l’alcalde convergent, diu que això de la querella  pepera contra en Mas suposa haver traspassat les “línies vermelles”. Setmanes enrere va congelar impostos i ara es divorcia dels populars. Un malpensat diria que tot plegat és una estratègia de cara a les municipals, oi?

Cordialment.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here