30.4 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 24, 2022

José Luís Montesinos, la il·lusió de sorprendre

El tarragoní José Luís Montesinos (el segon per la dreta), acompanyat d'una part de l'equip del curtmetratge 'El corredor' (foto: Numintec)
El tarragoní José Luís Montesinos (el segon per la dreta), acompanyat d’una part de l’equip del curtmetratge ‘El corredor’ (foto: Numintec)

El tarragoní José Luís Montesinos guanya el Premi Gaudí de cinema al millor curtmetratge de l’any amb ‘El corredor’. Montsesinos ja havia guanyat amb aquest treball altres guardons, com el de millor curtmetratge europeu de la SEMINCI, la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid. Produït pel director general de Numintec, José María Torres, l’objectiu del curt és sensibilizar la societat perquè col·laborin en els projectes socials que impulsa la Fundació PIMEC d’ajut a micro empreses i persones autónomes que han perdut la feina o la pròpia empresa. És una aposta clar per les segones oportunitats.

 

José Luís Montesinos suma amb el Gaudí un altre premi important que l’ajuda a projectar encara més la seva carrera professional. Al número 2 de la revista FET a TARRAGONA -publicat el novembre de 2013- dedicàvem el dossier a parlar del potencial cinematogràfic de la ciutat i dels directors nascuts a Tarragona i amb una trajectòria ja consolidada. Aquest és el breu perfil que traçàvem d’aquest tarragoní, nascut el 1978:

 

És un enginyer en telecomunicacions apassionat pel cinema. D’adolescent recorria els carrers de Tarragona amb una càmera Súper 8 en mà. “Allò era una aventura! El material que rodàvem l’havíem de revelar a Barcelona i més endavant a Itàlia.” Ell tenia clar que volia explicar històries, però va estudiar enginyeria per allò de “nen, fes alguna cosa que et serveixi pel futur”.

 

“Ara tinc una visió completa de tot el procés fílmic. El conec des de les entranyes de la càmera”. Un dels seus primers curts rodat en súper 8, Escoria, li va valdre una beca per al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. “Allò em va canviar la vida”. Després van venir cinc curts més: Físico, Final, Fest, Matagatos i La historia de siempre, humor negre i personatges singulars. “M’agraden les històries de tipus quotidians amb algun do especial. Superherois de bar”. Amb tots ells ha fet carrera per múltiples festivals. La historia de siempre va guanyar 137 premis.

 

Va batre el record espanyol de guardons en un any. I així es va obrir la porta del primer llargmetratge. Es dirà Sparring i el produeixen Bastian Films i Silencio rodamos. El projecte va arrencar fa tres anys i mig. El guió l’ha escrit amb el seu col·lega fílmic Iakes Blesa. Ara n’està tancant el càsting. El protagonitzaran Miguel Ángel Jenner –amb qui repeteix-. Michele Jenner, Francesc Orella i Miguel Ánguel Silvestre. “No puc desvelar gaires detalls. És la historia d’algú amb un do especial i la seva relació amb una noia jove, de la qual ho sap tot i ella no sap res.”

Anna Plaza
Anna Plaza
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here