Advertisement Advertisement
Carregant ...

Sant Fèlix: decisions difícils

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cinc de nou de la Jove de Tarragona a l'últim Sant Fèlix (foto: Laia Diaz)

Cinc de nou de la Jove de Tarragona a l’últim Sant Fèlix (foto: Laia Diaz)

Diuen els administradors de la festa major de Vilafranca que ha estat l’any que els ha costat més prendre la decisió. I me’ls crec! Triar entre les cinc colles amb opció a anar a Sant Fèlix no era fàcil, i tothom tenia clar que, o hi anava la Jove de Tarragona o els Minyons de Terrassa. I tot i així, la decisió continua sent difícil.

Els egarencs van descarregar, la temporada passada, el 3 de 10 amb folre i manilles, la única colla que ho va aconseguir. Però els liles el van carregar, per primera vegada a la seva història, en una diada com el Concurs de Castells i en una temporada espectacular per la colla. Totes dues s’han guanyat a pols ser-hi, i cap de les dues no es mereix no anar-hi.

No em creuré ningú de la Jove que em digui que no està decebut per no anar a Sant Fèlix. Com deia el seu cap de colla, Carles Ribas, tothom a qui li agradin els castells i les grans diades, voldria ser en una jornada tan especial com aquesta! Però també crec que han encaixat la decisió de la millor manera possible: amb respecte.

Ens agradi o no, la decisió de les colles que han de fer castells a la diada és de Vilafranca. I sí, segurament si hi hagués un criteri únic hi anirien cada any les millors colles, però aquest debat no existiria i sempre és animat tenir-ne un mentre no comença la temporada.

Ara bé, reconec que la idea de fer un Sant Fèlix a cinc m’agradava. Amb l’excusa de la capitalitat cultural, hagués estat una bona manera de fer una exhibició castellera de primer ordre a una de les diades més destacades de l’any. Però també entenc que enguany la diada caurà en diumenge, i això probablement multiplicarà el nombre de castellers i de públic, i amb una colla més potser hauria estat inviable fer-la a la plaça de la Vila.

Respecto i entenc la decisió, però un any més critico les formes. Sí que és cert que enguany ho han anunciat amb molt de temps, però ho han tornat a fer a través d’un tuit i un diumenge a les vuit del vespre. Si volen ser la gran diada de l’any, les formes s’han de cuidar. Estic d’acord que abans ho han de saber les colles, però també estic convençut ue hi ha una manera millor de fer-ho i informar del cartell com la diada es mereix. A Tarragona d’això en saben molt i aquests detalls estan perfectament cuidats.

Som al febrer i ja parlem de Sant Fèlix: què n’opineu vosaltres, de la decisió presa pels administracions de la festa major de Vilafranca? La decisió està tancada, però el debat pot seguir ben obert.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *