12.4 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Difusors de la música jamaicana

Integrants de l'associació Growing Culture, el dia de la seva presentació en societat, el passat 2014.
Integrants de l’associació Growing Culture, el dia de la seva presentació en societat, el passat 2014.

 

Després d’un any programant concerts i esdeveniments culturals arreu del Camp de Tarragona, Growing Culture, associació sense ànim de lucre dedicada a la difusió de la música d’arrel jamaicana, celebra, la nit del proper divendres dia 22 de maig, una festa d’aniversari a la Sala Zero de Tarragona, que comptarà amb la presència d’un artista britànic de renom internacional. Es tracta del cantant General Levy, considerat el rei del subgènere raggamuffin, i reconegut per cançons com Professional Ganja Smoker, Choo choo train o Incredible — que va formar part de la banda sonora de la pel·lícula Ali G. Aquesta serà la primera vegada que Levy trepitgi Tarragona. “Feia temps que volíem organitzar aquesta festa, perquè General Levy és un artista de referència que no tan sols arrossega el públic del reggae estricte, sinó que també atrau seguidors provinents del hip-hop i de la música electrònica”, explica Limbo Hashisin, cantant i integrant de Growing Culture. La iniciativa del col·lectiu tarragoní ha rebut el suport de Rototom Sunsplash, el festival de reggae més important d’Europa, que s’organitza des de l’any 2010 a Benicàssim, i que ha convertit la festa d’aniversari de Growing Culture en una Rototom Launch Party, és a dir, en una de les seves festes pre-festival. També amenitzaran la nit Alex Bass & Dimas Deyah, cantants de la banda badalonina The High Connection.

 

A principis de 2014, un grup de joves apassionats del reggae van decidir sumar esforços, recursos i complicitats en la creació d’una associació que els permetés saciar les seves ganes de gaudir de la música i cultura jamaicanes a la ciutat. “Intentem englobar tots els estils existents dins l’escena jamaicana”, explica Ferran Mestres. Fan referència a subgèneres tan diversos com el roots reggae, el ragga, el dancehall o el dub, entre d’altres. Artistes com Rasta Blazze cantant jamaicà establert a Tarragona , Baino di Lion i Limbo Hashisin, i sound systems (punxadiscos, que en alguns casos utilitzen equips de so autoconstruïts) de la ciutat com Komando Sound, Dance and Culture, Most High Selector i Dubstral Station, formen part d’aquesta associació. “També s’hi han afegit persones a títol individual, que ens aporten molt a nivell organitzatiu”, afirma Baino di Lion.

 

Asseguren que procuren organitzar sempre “alguna cosa més que una festa”. “El nostre objectiu és arribar a oferir un quid complet de cultura jamaicana”, declara Limbo Hashisin. Pretenen transcendir l’aspecte merament músical, i donar a conèixer aspectes com la gastronomia tradicional de la famosa illa caribenya. En aquest sentit, el passat 16 de maig van iniciar unes jornades setmanals al Centre Social Okupat Les Naus de Torredembarra que combinen música, art, gastronomia i una fira artesanal, entre d’altres. Aquests joves tarragonins, inquiets i perseverants, que viuen i estimen el reggae, bufaran aquest divendres la seva primera espelma col·lectiva, i seguiran cuidant l’arbre de Growing Culture perquè contagiï la ciutat i el Camp de Tarragona de vibracions positives.

 

 

Cartell de la festa d'aniversari dels Growing Culture.
Cartell de la festa d’aniversari de l’associació Growing Culture. Durant la nit se sortejarà un abonament per al festival Rototom Sunsplash.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Sempre que aquestes demostracions, quan es fan al carrer, no trenquin la barrera del so, com fan ara. Salut als de Jamaica, doncs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here