23 C
Província de Tarragona
Dissabte, agost 20, 2022

La Tarragona del 1800, des del cementiri

20151017_114124

Una vintena de subscriptors del FET a TARRAGONA han participat aquest dissabte en una visita al cementiri que tenia com a objectiu conèixer alguns dels aspectes més rellevants de la ciutat de principis del segle XIX. L’historiador Paco Tovar, de l’empresa Argos Serveis Culturals, ha estat el guia de la visita, que ha tingut com a principals protagonistes alguns dels personatges il·lustren que reposen al cementiri tarragoní.

 

Joan Smith, governador de Tarragona quan la ciutat era assetjada pels francesos, i Theodor Reding, tinent general, són dos dels personatges que han servit per explicar com era la ciutat de fa dos cents anys. Tots dos tenen un mausuleu ben destacat al cementiri. La visita també ha servit per descobrir el paper de Rosa Venas de Lloberas, una de les heroïnes locals de la Guerra del Francès, amb la sorpresa final que suposa saber que un dels seus descendents, Ramon Serrano Súñer, seria un destacat ministre falangista i cunyat de Franco.

 

Amb un estil pedagògic i distès, Paco Tovar ha emmarcat la visita al cementiri, que ha organitzat el FET a TARRAGONA per complementar el reportatge d’Anna Plaza i David Oliete publicat al número 13 de la revista, a la venda en quioscos i llibreries de la ciutat.

20151017_121203

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here