30.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, agost 8, 2022

Felip VI, el Parlament i Tarragona 2017

Felip VI a l'acte institucional al Teatre Tarragona de suport als Jocs Mediterranis, el març de 2015 (foto: Ajuntament de Tarragona)
Felip VI a l’acte institucional al Teatre Tarragona de suport als Jocs Mediterranis, el març de 2015 (foto: Ajuntament de Tarragona)

Felip VI, que representa una institució de l’Estat espanyol no elegida democràticament, rebutja el contacte amb Carme Forcadell, que representa una institució triada democràticament pels ciutadans de Catalunya. Un gest que demostra la falta de respecte de la Corona per la legalitat i que, en la pràctica, suposa un aval a la desconnexió entre Catalunya i Espanya.

 

L’actitud del monarca, probablement suggerida per La Moncloa, és un desaire en tota regla als que no són partidaris de la independència i, especialment, per aquells que reclamen terceres vies de diàleg i ponts d’entesa entre Barcelona i Madrid. I el gest de Felip VI amb la institució representant del poble català encara fa més lleig perquè coincideix amb el dia en què la seva germana s’asseu al banc dels acusats i es comprova com l’Estat mira de salvar-la com sigui del judici.

 

Aquest és el Felip VI que fa uns mesos va visitar Tarragona amb l’actitud complaent i servilista dels sectors més retrògrads de la ciutat. El rei que va venir a donar un suport simbòlic als Jocs Mediterranis del 2017, però que no va contribuir a fer canviar l’actitud reticent i hostil del govern espanyol amb els equipaments esportius que necessita la ciutat. De què serveix que el rei sigui el president del comitè d’honor dels Jocs? Ajuda la Corona a fer créixer i difondre la cita esportiva del 2017? Cal que ens representi la persona que menysprea institucions elegides democràticament pels tarragonins?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here