Advertisement Advertisement Advertisement
29.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 22, 2022

El ‘Fet’ us convida a un Somni

Puck i Oberon contemplen les disputes dels enamorats. Foto: Jesús Calvo

Puck i Oberon contemplen les disputes dels enamorats. Foto: Jesús Calvo

“Seré un cavall, un gos, un esquelet, / un ós decapitat o un foc follet!”

Aquest és Puck, el mític follet del Somni d’una nit d’estiu, de William Shakespeare. I el cap de setmana del 18 i 19 de juny el podreu veure saltant, botent i rient al teatre Metropol. La companyia Fabulae Tarraconenses, la secció teatral del grup de reconstrucció històrica Thaleia, s’ha emprès enguany la tasca de portar a escena aquesta gran comèdia, considerada una de les obres mestres del bard anglès. Hi ha moments tant divertits i de tanta bogeria que als assajos hem decidit que podríem subtitular l’obra Ressaca a Atenes, parodiant aquella gran pallassada fílmica de Ressaca a las Vegas.

 

I és que al Somni d’una nit d’estiu res és el que sembla. El món de les fades i el dels humans s’entrellaça amb uns resultats delirants. I qui ho enreda tot, volent o no, és Puck, aquest esperit del bosc que, tot i ser un personatge secundari, ha acabat esdevenint un dels més icònics de la dramatúrgia shakespiriana. I aquesta humil periodista del Fet, que té mitges ínfules d’actriu, té la sort i el privilegi de posar-se a la seva pell.

 

Lisandre renega del seu amor, Hérmia. Foto: Anna Plaza
Lisandre renega del seu amor, Hérmia. Foto: Anna Plaza

Tot va començar fa dos anys. Escriure pel ‘Fet’ m’ha donat l’oportunitat de conèixer gent apassionant. Algunes d’aquestes persones han acabat formant part de la meva vida i jo de la seva. Això és el que va passar amb Fabulae Tarraconenses. Els vaig descobrir quan vaig anar a escriure la crònica de Juli César, l’espectacle que van estrenar la primavera de 2014. Vaig tenir el privilegi de colar-me a l’assaig general, al vell local que tenien al carrer dels Ferrers. Va ser amor a primera vista. Em vaig declarar fan d’un grup, que tot i ser amateur, treballa amb criteris professionals i demostra que l’escena tarragonina és rica i apassionant. https://www.fetatarragona.cat/2014/04/05/thaleia-senfronta-als-idus-de-marc/

 

D’aquell encontre en van sortir vincles d’amistat. Jo vaig començar a seguir tot el que feien i alguns membres del grup també es van interessar per les meves peripècies teatrals a Vila-seca. I així va començar l’aventura que ara em porta a fer de Puck.

 

La reina de les fades, Titània, s'enamora de qui no toca. Foto: Anna Plaza
La reina de les fades, Titània, s’enamora de qui no toca. Foto: Anna Plaza

Serà la culminació de quatre mesos intensíssims d’assaig, sota les ordres d’un reusenc, Miquel Àngel Fernàndez. Aquest és el tercer espectacle que dirigeix a Fabulae Tarraconenses. El primer va ser Juli César. El segon, l’any passat, Titus Andrònic. I després de tanta tragèdia enguany volia fer riure a la gent. Per això va escollir una de les comèdies més rodones de Shakespeare, un prodigi d’estructura dramàtica, en què s’entrellacen fins a quatre trames diferents. La dels nobles d’Atenes, la de dues parelles d’enamorats capverds, la dels follets del bosc i la d’una tropa d’artesans amb pretensions teatrals. El resultat és divertit, molt divertit. Sobretot perquè en aquest muntatge s’ha intentat explotar al màxim la comicitat de les situacions, sobretot amb els enamorats, que protagonitzen l’escena més delirant de l’obra: una baralla a quatre veus, vuit mans i vuit peus, que esdevé el pal de paller de l’espectacle. Senzillament brutal. Una sobredosi d’energia escènica, que no dóna temps ni a respirar. Si veniu riureu, segur. I sobretot recordeu

“És divertit que el que veus / no tingui ni cap ni peus!”

 

El Fet us HI convida

Al FET a TARRAGONA tenim dues entrades dobles per sortejar entre els subscriptors de la revista. Només cal que envieu un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat abans de les 21 hores d’aquest proper dijous 16 de juny. Indiqueu a quina representació us agradaria anar. A la de dissabte a les 21 h o diumengre a les 18 h. al Teatre Metropol.

Oberon encanta la reina de les fades amb una flor màgica. Foto: Anna Plaza
Oberon encanta la reina de les fades amb una flor màgica. Foto: Anna Plaza
Anna Plaza
Anna Plaza
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here