Advertisement Advertisement Advertisement
17.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 25, 2022

L’escola franquista en versió femenina arriba a Tarragona

Lloll Bertran en una aula de l'escola franquista. Foto: Teatre Poliorama
Lloll Bertran en una aula de l’escola franquista. Foto: Teatre Poliorama

Lloll Bertran és una de les ‘nenes’ sotmeses a l’escola nacional catòlica del franquisme. Victòria Pagès, Roser Batalla, Mireia Portas i Isabel Rocatti l’acompanyen en una aula on aprenen a fer les feines de la llar i actuar com a dones decents i futures bones esposes. Aquest és l’ambient en què es mou en to de comèdia ‘El Florido Pensil – Nenes’, una versió femenina de la mateixa obra que va triomfar fa vint anys.

 

Cinc noies sotmeses a la brutalitat i l’absurditat del sistema educatiu de l’Espanya franquista són les protagonistes d’aquest muntatge teatral dirigit per Fernando Bernués i Mireia Gabilondo i que arriba aquest dissabte 23 de juliol a Tarragona. El Florido Pensil. Memoria de la escuela nacionalcatólica és un llibre d’Andrés Sopeña de l’any 1994 que recrea el sistema educatiu de la posguerra espanyola. Va ser adaptat al teatre i al cinema i ara torna als escenaris amb versió femenina.

 

obsequi per als subscriptors del ‘fet’

‘El Florindo Pensil – Nenes’ es representarà dissabte 23 a les 21,30 h. al Teatre Tarragona en el marc del Festival d’Estiu de Tarragona. Gràcies a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, disposem de dues entrades per regalar a un subscriptor/a del FET a TARRAGONA. Si voleu participar en el sorteig heu d’enviar un correu a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat  abans de la mitjanit de dimarts 19.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here