8.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 23, 2024

‘Solcant la història’, premi a l’experiència docent

Visita dels alumnes de l’Escola Solc a la pedrera del Mèdol. Foto: escola Solc
Visita dels alumnes de l’Escola Solc a la pedrera del Mèdol amb l’arqueòleg Jordi López. Foto: escola Solc

La revista de divulgació del món antic Auriga ha guardonat el projecte didàctic ‘Solcant la història’ amb el Premi Carles Miralles d’experiències docents. Es tracta d’un projecte pioner adreçat a alumnes d’educació especial que ha coordinat l’ICAC (Institut Català d’Arqueologia Clàssica), l’escola d’educació especial Solc i el Camp d’Aprenentatge de Tarragona, en col·laboració amb la revista FET a TARRAGONA.

 

Durant el curs 2015-2016, 32 nois i noies d’entre 7 i 20 anys “han solcat la història” participant en activitats teòriques i pràctiques que els han permès descobrir l’arqueologia de forma experimental i de la mà d’investigadors de l’ICAC. Entre les sessions destaquen els tallers d’arqueologia, les projeccions de vídeos, la visita a l’ICAC, la redacció d’una notícia periodística i la sortida a la pedrera romana del Mèdol amb un arqueòleg de l’ICAC que hi ha excavat.

 

El FET a TARRAGONA ha col·laborat en el projecte amb la publicació de diversos articles i, especialment, impartint un taller de periodisme als alumnes de l’escola Solc per ensenyar a fer titulars, explicar els aspectes més importants d’un fet i triar les fotografies més interessants.

 

La distinció s’ha concedit ex aequo amb una altra iniciativa de Tarragona, “Les arrels del present”, de l’Escola Pau Delclòs. El lliurament dels XXIV Premis Auriga es durà a terme durant aquest proper curs acadèmic.

Taller d’arqueologia consistent en una excavació. Foto: Escola Solc.
Taller d’arqueologia consistent en una excavació. Foto: Escola Solc.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here