23.7 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 16, 2024

La Història de Tarragona, des de l’Amfiteatre

Final de la visita comentada a l’Amfiteatre amb el professor Ruiz de Arbulo i els subscriptors del FET a TARRAGONA. Foto: Ricard Lahoz.

“La Història de Tarragona està resumida en aquest monument”. L’arqueòleg i professor de la URV Joaquin Ruiz de Arbulo sintetiza en aquesta frase les explicacions que ha fet al llarg d’una hora i mitja visitant l’Amfiteatre amb un grup de subscriptors del FET a TARRAGONA.

 

En un matí primaveral esplèndid, Ruiz de Arbulo ha tingut temps per parlar de gladiadors i de feres, però també d’execucions públiques i de la vida del bisbe Fructuós, primer màrtir de la península Ibèrica. Després han arribat els detalls de la basílica visigòtica (segle VI) i de l’església romànica de Santa Maria del Miracle (segle XII).

 

Un recorregut fins a l’actualitat d’un dels monuments més visitats de tot Catalunya. Declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2.000, l’Amfiteatre continua aixecant l’admiració dels tarragonins i dels turistes, entre d’altres motius, per la seva ubicació estratègica al costat del mar.

 

La visita comentada pel professor d’Arqueologia és una de les activitats que el FET organitza per als seus subscriptors. Un complement al col·leccionable dedicat als monuments que són Patrimoni de la Humanitat i que la revista publica a cada número en fascicles des de fa més d’un any.

 

En acabar la visita, els participants han elogiat una vegada més l’estil distès i pedagògic de Ruiz de Arbulo que ajuda a entendre espais tan complexes i que han tingut tants usos al llarg de la Història com l’Amfiteatre de Tàrraco.

 

Aquí teniu una galeria d’imatges de la visita:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here